Ελλάδα

Guardian: Επίσημη απολογία για το προκλητικότατο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα

Ο Guardian απολογήθηκε και επισήμως μετά τον -απολύτως δικαιολογημένο- σάλο που προκάλεσε η απόφασή του να διοργανώσει ταξίδια... αναψυχής στην Ελλάδα της κρίσης.

Μετά από έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, που διαφήμιζε η εφημερίδα Guardian σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Political Tours, το οποίο αποσύρθηκε, ο όμιλος Guardian απολογείται επισήμως.

[read4more]

Συγκεκριμένα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Guardian συνεργαζόταν με το Political Tours σε ένα δοκιμαστικό εγχείρημα, το οποίο περιλάμβανε ένα ταξίδι στην Ελλάδα που αφορούσε ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν μία βαθύτερη κατανόηση του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου της χώρας.

Έχουμε τώρα ακυρώσει αυτό το εγχείρημα και απολογούμαστε για την προσβολή που προκάλεσε. Ο Guardian παραμένει δεσμευμένος στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική κάλυψη της Ελλάδας και θα παραμένει πάντα.

Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία υπό μία εμπορική ομάδα και όχι από τους δημοσιογράφους μας. Η Έλενα Σμιθ, η ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα, είχε συμφωνήσει να κάνει μία ομιλία, αλλά δεν είχε ανάμιξη στη διοργάνωση, στην καθοδήγηση ή στην προώθηση του ταξιδιού».

Διακοπές στην… Ελλάδα της κρίσης από τον Guardian

Το πακέτο για Σάμο και Αθήνα κόστιζε 2.500 λίρες το άτομο. Και μάλιστα χωρίς τις πτήσεις. Αφορούσε σε διαμονή επτά νυχτών για τον Μάρτιο του 2019.

Περιελάμβανε την ευκαιρία συνάντησης με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, περιήγηση στη Σάμο από τοπικό δημοσιογράφο, πρόσβαση σε δημοσιογράφους, πολιτικούς, στελέχη ΜΚΟ και ειδικούς, επισκέψεις σε οινοποιείο και αμπέλι της Σάμου, επίσκεψη στο Σύνταγμα και συζήτηση εκεί για τις διαδηλώσεις που γίνονται με δημοσιογράφο και πρώην υπουργό (που δεν κατονομάζονται), «εξερεύνηση της οικονομικής κρίσης σε έναν μικρόκοσμο μέσα από προάστιο της Αθήνας και τις οργανώσεις αρωγής και τους δήμους που στηρίζουν τους πολίτες εν μέσω λιτότητας», επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά και συζήτηση για την προσφυγική κρίση με αξιωματούχους και οργανώσεις αρωγής, καθώς και συναντήσεις με ντόπιες οικογένειες για να διαμορφώσουν οι επισκέπτες εικόνα για τη ζωή τους.

Πηγή: hellasjournal.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε μοντέλο για συμμετοχή σε συμμορία ληστών που χτυπούσε βενζινάδικα στην Αττική
Το 33χρονο σήμερα μοντέλο πριν λίγα χρόνια είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς ωστόσο δεν κατάφερε να διακριθεί ενώ στη συμμορία συμμετείχε και άλλη μία γυναίκα, η οποία είχε ενεργό μέρος στη ληστεία
Το μοντέλο
Πύργος: 16χρονος άρπαξε το αυτοκίνητο της μητέρας του – Προσπάθησε να εμβολίσει περιπολικά μετά από καταδίωξη
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το αυτοκίνητο εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών, αλλάζοντας συνεχώς κατεύθυνση και αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες, με επικίνδυνους ελιγμούς
Περιπολικό
Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Ανοιχτοί δρόμοι σε δυτική Ελλάδα και Λάρισα, παραμένουν στα μπλόκα
Αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αναμένεται να βρεθούν σήμερα ενώπιων Εισαγγελέα ζητώντας να μάθουν ποιοι έσκασαν τα λάστιχα στα τρακτέρ τους
Μπλόκα αγροτών
Δίχως τέλος το θρίλερ με τη 16χρονη Λόρα: Ιδιοκτήτης καφέ υποστηρίζει ότι την είδε στη Βάρη και έδωσε φωτογραφίες στην αστυνομία
Η συγκεκριμένη κοπέλα φέρεται να επισκέφθηκε το κατάστημα δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα με τον ιδιοκτήτη καφέ να την βγάζει φωτογραφίες και να τις παραδίδει στην αστυνομία
Η κοπέλα που πήγε στο καφέ στη Βάρη