Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Και βραδινή πορεία στο κέντρο λίγο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Πάνω από 17.000 στις διαδηλώσεις

Και βραδινή πορεία στο κέντρο λίγο πριν  ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Πάνω από 17.000 στις διαδηλώσεις

Γεμάτο με διαδηλωτές ήταν όλη την ημέρα, μέχρι το βράδυ,  το κέντρο της Αθήνας καθώς χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια που ψηφίζεται στη Βουλή.

Μετά τις 20.00 το βράδυ, οι διαδηλωτές που είχαν παραμείνει έξω από τη Βουλή περιμένοντας πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, έκαναν πορεία προς τα Προπύλαια…

Το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου έγιναν σοβαρά επεισόδια ενώ στο δεύτερο γύρο της έντασης, έπεσαν χημικά ακόμη και μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Αστυνομία: Πάνω από 17.000 άτομα στις διαδηλώσεις

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή (8/3/24) συμμετείχαν περίπου 17.500 άτομα στις κινητοποιήσεις που έγιναν τόσο κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια όσο και για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Τουλάχιστον 10 μολότοφ πέταξε ομάδα ατόμων κατά των αστυνομικών λίγο πριν τις 15.00 όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στις 15:50 ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και εκείνοι τους απώθησαν κάνοντας χρήση 

14 προσαγωγές

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν προσαχθεί 14 άτομα και συνελήφθησαν 3 ενώ την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Από τα γεγονότα τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί και 9 πολίτες και σημειώθηκαν φθορές σε δημόσιο εξοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων.

Τέλος, από την Αστυνομία, ανακοινώθηκε ότι «σχετικά με δηλώσεις και βίντεο που αναπαράγονται στο διαδίκτυο και
απεικονίζουν στιγμιότυπα από τα σημερινά επεισόδια, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει διαταχθεί η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις