Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και δυτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο (04-05/11)

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και δυτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο (04-05/11)
Φωτογραφία: Eurokinissi

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τις βόρειες και δυτικές περιοχές της Ελλάδας, από το πρωί του Σαββάτου (04.11.2023), σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό στο newsit.gr από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποιεί και για πλημμυρικά φαινόμενα. 

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο newsit.gr για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, από απόψε (03.11.2023) και πιο έντονα, από το πρωί του Σαββάτου (04.11.2023), θα αρχίσουν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά της χώρας, δηλαδή στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία.   

“Όσο πηγαίνουμε προς το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της δυτικής χώρας και προς το απόγευμα θα περάσουν τα φαινόμενα αυτά στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και θα επεκταθούν στη βορειοανατολική Ελλάδα, στο βόρειο-βορειανατολικό Αιγαίο, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σε αυτά τα μέρη, τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα από το βράδυ του Σαββάτου και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η διαδικασία βελτίωσης του καιρού από το δυτικά προς τα ανατολικά”, εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Και συνεχίζει: “Δηλαδή από το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσει να ανοίγει ο καιρός από τη δυτική Ελλάδα για να μεταφερθούν τα φαινόμενα προς το ανατολικό Αιγαίο”.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές, όπου θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία: “Ενδέχεται να έχουμε κάποια πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο στη βορειοδυτική Ελλάδα. Δηλαδή, η Κέρκυρα προς την Ήπειρο και η δυτική Στερεά έχουν αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών, τα οποία θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Ενώ από το απόγευμα, υποψηφιότητα για πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζουν η ανατολική Μακεδονία – Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου”.

Εκτός από τα πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος παρουσιάζεται και λόγω των δυνατών ανέμων: “Το Σάββατο, στο Αιγαίο θα έχουμε ανέμους έντασης 8 μποφόρ και ίσως να έχουμε προβλήματα στην ναυσιπλοΐα”, καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις