Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Βροχές, καταιγίδες και βοριάδες 8 μποφόρ σε 8 περιοχές τις επόμενες ώρες

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Βροχές, καταιγίδες και βοριάδες 8 μποφόρ σε 8 περιοχές τις επόμενες ώρες

Η πολύπαθη Θεσσαλία αναμένεται να βρεθεί στο στόχαστρο των ισχυρών βροχών και καταιγίδων το επόμενο 48ωρο. Το σκηνικό του καιρού αλλάζει ραγδαία από σήμερα, με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια να χτυπά «καμπανάκι» για οχτώ περιοχές της χώρας.

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και βοριάδες που αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από τις επόμενες ώρες, με το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης να εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο Facebook δίνει τις περιοχές της Ελλάδας που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Όπως γράφει ο ίδιος, «άρωμα φθινοπώρου το επόμενο 48ωρο με μπόλικες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως 8 βαθμούς στα βόρεια) και πολύ ισχυρούς βοριάδες τις επόμενες ώρες σε βόρειο Αιγαίο. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Τρίτη (17/10) μετά το μεσημέρι μέχρι το πρωί της Τετάρτης (18/10) είναι το Ιόνιο (κυρίως τα πιο βόρεια τμήματα) , η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Μεσσηνία.

Υ.Γ1: Η Αττική θα επηρεαστεί με λίγα φαινόμενα.
ΥΓ2 :Η μεταβολή αυτή του καιρού είναι φυσιολογική για την εποχή.
ΥΓ3: Στη Θεσσαλία θα βρέξει και θα εμποδίσει την αποκατάσταση.
ΥΓ4: Ζακέτα να πάρεις!».

Πιο αναλυτικά, η ανάρτησή του έχει ως εξής:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις