Ελλάδα

Καμπανάκι για τους ισχυρούς ανέμους: Οι ριπές θα φτάσουν τα 100 χλμ, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Άκρως επικίνδυνη είναι η σημερινή μέρα (29.06.2029), αλλά και η αυριανή με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν το ενδεχόμενο πυρκαγιάς καθώς οι άνεμοι σε κάποιες περιοχές της χώρας θα έχουν ριπές μέχρι και 100 χλμ την ώρα.

Ο καιρός αλλάζει και οι ισχυροί άνεμοι λοιπόν θα δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο σκηνικό με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. 

Tίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06 τοπικά θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ στη Νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτονεύουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h.

Επισημαίνεται ότι λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν σημαντικά στα ανατολικά τμήματα.

xartis meteo

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός μεγάλος όπως προκύπτει από τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για έξι περιφέρειας της χώρας για σήμερα Σάββατο.

 Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

-Περιφέρεια Κρήτης

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

Καμπανάκι για τις καιρικές συνθήκες του Σαββατοκύριακου χτύπησε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Είναι πάρα πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιές» ανέφερε. 

Αναφέρθηκε μάλιστα και στις περιοχές της Αττικής που θα χτυπηθούν περισσότερο από τα μποφόρ. «Είναι οι πιο κεντρο-ανατολικές περιοχές. Από το κέντρο της πόλης και ανατολικότερα, πχ στα Μεσόγεια, τόσο πιο ισχυρές θα είναι οι ριπές. Δηλαδή, προς το Πόρτο Ράφτη, στη Ραφήνα, το Κορωπί, τα Σπάτα και ανατολικότερα, θα έχουμε 7, 8, 9 μποφόρ ριπές».

Στη Νότια Κρήτη, οι ριπές θα φτάσουν τα 10 με 11 μποφόρ. Στη Νότια Κρήτη θα σε παίρνει ο άνεμος πραγματικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: «Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δολοφονία της Μάγια στην Πολωνία: «Είχαν σχέση, ο 17χρονος την χτύπησε, ήταν παραβατικός»
ο 17χρονος που είναι βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 16χρονης Μάγια, είχε δεχτεί ακόμη 4 καταγγελίες από το 2021, για παρενόχληση και εκφοβισμό
Η 16χρονη Μάγια και ο δράστης της δολοφονίας
Hellenic Train: Με 1,5 ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με 210 επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι έδωσε στους 210 επιβάτες νερά και σνακ κατά την αναμονή και παράλληλα δυνατότητα αποζημίωσης με το 25% της αξίας του εισιτηρίου
Τρένο