Ελλάδα

Κινούνται νομικά εναντίον της ΔΤ

 Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από δημιουργούς ταινιών και σειρών για την προβολή των έργων τους μέσα από τη ΔΤ. Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα η σκηνοθέτις Κλεώνη Φλέσσα και ο μουσικός Ηρακλής Πασχαλίδης προειδοποιούν τους υπεύθυνους πως θα κινηθούν νομικά για την χωρίς άδεια προβολή της σειράς τους.

Συγκεκριμένη η ανακοίνωσή τους, αναφέρει ότι: «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η σειρά ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΒΟΥΡΑΣ που υπογράψαμε ως σκηνοθέτις και μουσικός αντίστοιχα το 1986 για την ΕΡΤ, παίχτηκε παράνομα και με πλήρη άγνοιά μας στο κανάλι (Ε)ΔΤ.
Η ενέργεια αυτή είναι πλήρως αντίθετη με τη νομοθεσία των πνευματικών δικαιωμάτων την οποία γνωρίζουν οι αρμόδιοι και κάθε παραβίαση της συνιστά βεβαίως αδίκημα.
Σαν δημιουργοί τόσο εγώ η Κλεώνη Φλέσσα, σκηνοθέτις, όσο και ο Ηρακλής Πασχαλίδης, μουσικός της σειράς, έχουμε νομικό και ηθικό δικαίωμα να αποφασίζουμε την συγκατάθεσή μας για το πού, πότε και πώς θα παρουσιαστεί η δουλειά μας.
Διαμαρτυρόμαστε γι αυτήν την προσβολή του έργου και της προσωπικότητάς μας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας».
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου αρκετοί δημιουργοί θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική του εμπάργκο στη ΔΤ σε ό,τι έχει να κάνει με έργα τους που έχουν προβληθεί από την ΕΡΤ και τα οποία η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τώρα στο πρόγραμμα της ΔΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκρηξη σε γυμνάσιο του Ηρακλείου: Μαθητές έφτιαξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην αυλή του σχολείου τους
«Από τους αστυνομικούς μάθαμε ότι η κατασκευή ήταν πολύ επικίνδυνη, υπήρχαν γκαζάκια, οινόπνευμα, φωτοβολίδα - Αν κάτι είχε πάει στραβά, θα είχαμε τραγωδία» ανέφερε εργαζόμενος του σχολείου
Προαύλιο σχολείου
Στη φυλακή ο 48χρονος Σουδανός που απειλούσε να ανατινάξει το κτίριο της ΓΑΔΑ με χειροβομβίδες
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κακό παρά μόνο να παραδώσει την εκρηκτική ύλη, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση
O 48χρονος Σουδανός
Ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και χτύπησε 8 σταθμευμένα οχήματα - Δύο ελαφρά τραυματίες
«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο, τρέξαμε αμέσως και είδαμε τα αυτοκίνητα μας κατεστραμμένα - Χτύπησε και δύο πεζούς που ευτυχώς είναι καλά» λέει ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που υπέστη ζημιές από την καραμπόλα
Θέρμη
Πειραιάς: Τέσσερις ανήλικοι προσπάθησαν να κλέψουν αυτοκίνητο με λοστό – «Κρεμάστηκαν όλοι μαζί πάνω στην πόρτα και την τραβούσαν»
Τέσσερις ανήλικοι επιχείρησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας να ανοίξουν σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Πειραιά χρησιμοποιώντας λοστό....
Η στιγμή που ο δράστης να παραβιάσει με αυτοκίνητο λοστό