Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι «σβήνουν» στα νοσοκομεία – Ασθενείς περιγράφουν στο Live News όσα έζησαν στις ΜΕΘ

Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι «σβήνουν» στα νοσοκομεία – Ασθενείς περιγράφουν στο Live News όσα έζησαν στις ΜΕΘ

Ο κορονοϊός «θερίζει» τους ανεμβολίαστους στη χώρα μας. Τραγικές ιστορίες πίσω από τα νούμερα και τα στατιστικά αποκαλύπτει το Live News.

Ο 48χρονος αδερφός της δεν τα κατάφερε. Η ίδια, μιλά αποκλειστικά στο Live News, και περιγράφει πώς έμαθαν το τραγικό γεγονός την ώρα μάλιστα που όλη η οικογένεια από τη Λάρισα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με κορονοϊό.

«Ένας – ένας, όλη η οικογένεια, νοσηλεύτηκε. Οι δικοί μου ακόμα είναι σε στάδιο αποθεραπείας. Έχουν μάθει και το τραγικό γεγονός. Το μάθαμε και έτυχε εκείνη την ημέρα να είναι μαζί, να νοσηλευτούν μαζί», πρόσθεσε.

Λάρισα: «Κανείς μας δεν είχε εμβολιαστεί»

«Δεν ήμασταν αρνητές, είχαμε γνώση της κατάστασης και του ιού, δεν ήμασταν να πούμε ‘α είναι μία απλή γρίπη’, το θέμα ήταν το εμβόλιο. Όταν ακούς για παρενέργειες και όταν ακούς και θανάτους», συνεχίζει η 48χρονη από τη Λάρισα.

Θέμα οργανισμού και όχι θέμα μη εμβολιασμού ήταν για την ίδια ο τραγικός θάνατος του αδερφού της, παρά το γεγονός πως δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

«Είναι πολύ δύσκολος, σε μερικούς μπορεί να μην είναι τόσο και όχι απαραιτήτως εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι. Έχει να κάνει με τον οργανισμό νομίζω. Τι να πω; Είναι ο οργανισμός τους; Είναι θέμα τύχης;».

Αγρίνιο: Κατέληξε ανεμβολίαστος 51χρονος

Μια ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Αγρίνιο, με μια μάνα να κηδεύει τον γιο της που «έφυγε» από κορονοϊό. «Έφυγε το παιδί μου, άδειασαν τα χέρια μου. Έκλεισε η πόρτα μου. Έφυγε ο σύντροφος της νύφης μου, δεν ξαναβλέπω το παιδί μου», δηλώνει στο Live News η μητέρα του 51χρονου.

Ο 51χρονος Κωνσταντίνος, λογιστής στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών δεν ήθελε να εμβολιαστεί.

«Είχε εμβολιαστεί η γυναίκα του, ήθελε να δει τι θα γίνει με τη γυναίκα του να εμβολιαστεί και αυτός».

Click4more: Κορονοϊός: 7805 νέα κρούσματα σήμερα 19/11 στην Ελλάδα

Ανείπωτος ο πόνος της να βλέπει το παιδί της να «χάνεται», ενώ θα μπορούσε, όπως λέει, να είχε εμβολιαστεί.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο ακόμα. Είχε καθυστερήσει. Εγώ έχω εμβολιαστεί, έχω κάνει τα δύο τα εμβόλια και το τρίτο δεν ήρθε η ώρα ακόμα».

Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ρίου, εκεί όπου πάλευε για σχεδόν έναν μήνα.

Την ίδια ώρα, σοκάρει και η είδηση πως 52χρονη από την Πάτρα κατέληξε μέσα στο σπίτι της από κορονοϊό, καθώς δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο!

Ανεμβολίαστοι: Παραλογισμός στα νοσοκομεία

Σκηνές παραλογισμού στα νοσοκομεία από αρνητές ασθενείς οι οποίοι, πέραν του γεγονότος αρνούνται τη θεραπεία, δημιουργούν και προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων.

«Είχαμε ασθενή (σ.σ. Covid) που δε φορούσε μάσκα και έβγαινε στον διάδρομο για να καπνίζει», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Οδυσσέας Κατσακάς, διοικητής νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης.

Click4more: Κορονοϊός: Μια ανάσα από τα 2000 κρούσματα η Αττική – 1303 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Σοβαρό πρόβλημα είναι μία μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν καθοδηγητές. Αυτοί οι καθοδηγητές είναι συνήθως θρησκευόμενοι, σύμφωνα με τον κ. Κατσακά, και πιο συγκεκριμένα οι πνευματικοί των ασθενών, οι οποίοι τους οδηγούν τελικά στον θάνατο.

Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις