Ελλάδα

«Λάμπρος Μαργαρίτης» ονομάστηκε το αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Το όνομα του αείμνηστου καθηγητή Ποινικού Δικαίου του Α.Π.Θ Λάμπρου Μαργαρίτη, φέρει από την 21η Μαρτίου 2023 η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε μια σεμνή τελετή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, απέτισε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Λάμπρο Μαργαρίτη, τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 68 ετών στις 22 Νοεμβρίου 2022.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου «Λάμπρος Μαργαρίτης», η οποία
πραγματοποιήθηκε παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή του Λάμπρου Μαργαρίτη, σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου στο πεδίο του Ποινικού Δικαίου.

«Ο Λάμπρος Μαργαρίτης δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας, αλλά το έργο του, η φιλοσοφία του, η στάση ζωής του, είναι ζωντανές να αποτελούν πηγή έμπνευσης στην οποία θα ανατρέχουν με ασφάλεια οι νέες γενιές ποινικολόγων και οι
εφαρμοστές του δικαίου δικαστές και εισαγγελείς. Δεν μπορούμε πλέον να τον συμβουλευθούμε, έχουμε, όμως, ως οδηγό τις αντιλήψεις του, οι οποίες είναι
καταγεγραμμένες όχι μόνο στην εθνική νομοθεσία αλλά και στα πανεπιστημιακά του συγγράμματα, που αποτελούν στο σύνολό τους μία διαχρονική παρακαταθήκη για το νομικό μας πολιτισμό», τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιάρας.

Λάμπρος Μαργαρίτης: Το σπάνιο ήθος του και η αψεγάδιαστη διαδρομή του 

Συγκινητικές ήταν, επίσης, οι τοποθετήσεις των στενών του φίλων, του αρεοπαγίτη Χρήστου Νάστα και του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου επί τιμή και προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο του Λάμπρου Μαργαρίτη, στο σπάνιο ήθος και την αψεγάδιαστη διαδρομή του.

Στην τελετή παρέστησαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι επικεφαλής των διοικήσεων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και πλήθος πανεπιστημιακών και φοιτητών του Λάμπρου Μαργαρίτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο ο 12χρονος και ο 20χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο στη Χαλκιδική – «Ακούσαμε φωνές μέσα από τη θάλασσα»
Μία πρώτη ανάσα ανακούφισης πήραν οι συγγενείς του 12χρονου και του 22χρονου από τη Ρωσία, που είχαν πάει για ψαροντούφεκο στο Παλιούρι...
Σκάφος του Λιμενικού 4
Τι έγινε με τον 23χρονο μετανάστη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Δεν συνελήφθη
Ένας 23χρονος από το Αφγανιστάν προσήχθη για έλεγχο αφού παρενόχλησε τους Εύζωνες στο Σύνταγμα, αλλά δεν συνελήφθη - Το βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται πως δεν έχει σχέση με το πραγματικό περιστατικό
Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς 6