Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μισθοί και συντάξεις στο νέο σκηνικό

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί όλη η χώρα να ανάσανε βαθιά χθες με την ανακοίνωση ότι οι δύο μεγάλοι τα βρήκαν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όμως μέχρι τη σωτηρία μισθών και συντάξεων υπάρχουν ακόμη πέντε βήματα που πρέπει να γίνουν.

Πρέπει πρώτα απ’ όλα να εκταμιευτεί η 6η δόση και ταυτόχρονα η Ελλάδα να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση που αποφασίστηκε (χωρίς λεπτομέρειες) στις 26 Οκτώβρη.

Μένει επίσης να γίνει το τέστ αντοχής των ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας στις 25 Νοέμβρη από την τρόικα καθώς έχει επέλθει κούρεμα.

Πρέπει να εφαρμοστούν και να φανούν τα αποτελέσματα των περικοπών σε επικουρικά ταμεία και εφάπαξ. Από αυτό θα κριθεί αν θα υπάρξουν και νέες περικοπές.

Ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των ταμείων λόγω συνεχόμενης αύξησης της ανεργίας και τέλος από τις αρχές του χρόνου θα πρέπει κράτος-εργοδότες-συνδικάτα να καταλήξουν σε νέα συμφωνία μέσα στα νέα οικονομικά δεδομένα για τους μισθούς. Εδώ αναμένονται νέες μειώσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Διαβάστε επίσης:
Σήμερα η απόφαση για τον νέο Πρωθυπουργό – Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου – Νέα κρίσιμη Συνάντηση Παπανδρέου Σαμαρά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε