Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα μέτρα: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις – Τι έχει πέσει στο τραπέζι

Νέα μέτρα: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις – Τι έχει πέσει στο τραπέζι

Τον δύσκολο γρίφο των νέων μέτρων επιχειρούν να λύσουν στην επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις αλλά τα μέτρα που θα ανακοινωθούν με κάποια να έχουν ισχύ πριν από την Πρωτοχρονιά χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: στα «εύκολα» και στα «δύσκολα».

Για παράδειγμα συζητείται το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η μάσκα υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Επίσης, ζητούμενο είναι όσον αφορά στα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου εάν τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 23:00.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τοποθετούνται γύρω στις 5 το απόγευμα.

Τα σενάρια στο τραπέζι

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι, πριν από την Πρωτοχρονιά, να υπάρξουν αλλαγές σε εστιατόρια με μουσική, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, καθώς αυτοί είναι οι χώροι στους οποίους θα επικρατήσει συνωστισμός. Συζητείται να μπει και ωράριο, ξανά, και τα καταστήματα να κλείνουν είτε στις 23:00 είτε στις 24:00. Συζητείται και η μείωση των θαμώνων ανά τετραγωνικό μέτρο όπως και η απαγόρευση ορθίων.

Αν πάντως ισχύσει αυτό, υπάρχει κι άλλος ένας φόβος: να κάνουν όσοι θα διασκέδαζαν στα καταστήματα που θα κλείσουν νωρίς, αλλαγή χρόνου στις πλατείες με αποτέλεσμα συνωστισμό. 

Αν μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση δεν εφαρμοστούν ως τις 31 Δεκεμβρίου, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Τα επιπλέον μέτρα τα οποία εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση για εφαρμογή μετά την Πρωτοχρονιά είναι:

Αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης, στους οποίους σήμερα έχουν πρόσβαση με αρνητικό rapid test.
Αυξημένο testing για την προσέλευση στην εργασία μετά τις γιορτές.
Επέκταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το 20% που ισχύει σήμερα στο 50% ή και 60%.
Επιστροφή στα θρανία επίσης με αυξημένο testing.
Κατάργηση των σχολικών εκδρομών.
Λειτουργία των γηπέδων με λιγότερους ή και θα καθόλου θεατές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις