Ελλάδα

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς – 121,7 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν μέχρι σήμερα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής, ύψους 2.463.112 ευρώ πιστώθηκαν την Τετάρτη (29/11/23) στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες των αρχών του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σήμερα έγιναν πληρωμές 1.492.302 ευρώ σε 417 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται όπως τονίζει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για πληρωμές που προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Παράλληλα, έγιναν πληρωμές 520.809 ευρώ προς 92 δικαιούχους πρώτης αρωγής, έναντι στεγαστικής συνδρομής και πληρωμές ύψους 450.000 ευρώ προς 165 επιχειρήσεις, ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι καταβολές προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, θα συνεχίζουν ανάλογα με τη ροή των επιβεβαιωτικών στοιχείων από την Περιφέρεια και τον ΕΛΓΑ αντιστοίχως.

Αθροιστικά λοιπόν, μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 121,7 εκατομμύρια ευρώ προς 33.613 πλημμυροπαθείς, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο στη Θεσσαλία, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Σε σημαντικό βαθμό, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί αναλυτικοί και λεπτομερείς έλεγχοι, ώστε να χορηγηθεί η πρώτη αρωγή σε κάθε δικαιούχο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τις επόμενες ημέρες οι αιτούντες θα λάβουν ενημέρωση, ώστε μέσα από διευκρινίσεις και διορθωτικές κινήσεις να συνεχίσει η διαδικασία διασταυρώσεων και κατ’ επέκταση οι καταβολές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έκρηξη» των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου τις επόμενες εβδομάδες - Ο κίνδυνος έως το 2035 και το μοντέλο που προβλέπει εστίες
Η προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, ο ρόλος τις κλιματικής αλλαγής και οι δηλώσεις του καθηγητή Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Πέτρου Λυγοξυγκάκη
Φωτογραφία από ψεκασμούς στο Παλαιό Φάληρο για τη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών
Καιρός σήμερα: Άστατος με σποραδικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας στους 32 βαθμούς – Βοριάδες έως 7 μποφόρ
Η θερμοκρασία σε Μακεδονία και Θράκη από 12 έως 27-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 29-31, στην Ήπειρο από 15 έως 27-29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 29-31 βαθμούς, στα Επτάνησα, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και Κρήτη από 17 έως 28-30 βαθμούς
καιρός
Εμπλοκή του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο - Τι «έδειξαν» κάμερες ασφαλείας
Πλάνα φέρονται να δείχνουν τον Αλκέτ Ριζάι στο beach bar να βάζει δυνατά μουσική και να βγάζει όπλο έπειτα από παρατηρήσεις πελατών και του προσωπικού
Αλκέτ Ριζάι 16
«Τώρα φεύγεις κι είναι δύσκολη η ώρα»: Χιλιάδες άνθρωποι μια αγκαλιά για τον Γιώργο Μαζωνάκη στην Αγία Τριάδα της Νίκαιας - Συνεχίζεται η λαϊκή αγρυπνία
Τα πιο «δύσκολα φεγγάρια» ήρθαν για τον κόσμο που αγάπησε τον Γιώργο Μαζωνάκη, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε τον πρόωρο χαμό του και τώρα, σπεύδει για τον πιο δύσκολο αποχαιρετισμό, στη Νίκαια, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο αξέχαστος καλλιτέχνης
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
22