Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ο Patrick Friesacher μιλά λίγο πριν το Red Bull Showrun by ALUMIL

Ο Patrick Friesacher μιλά λίγο πριν το Red Bull Showrun by ALUMIL

Ο Αυστριακό οδηγός σίγουρα δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το Red Bull Showrun by ALUMIL στη Θεσσαλονίκη. Μάθε περισσότερα για τον οδηγό της θρυλικής RB7 παρακάτω.

Λίγες μέρες πριν το Red Bull Showrun by ALUMIL, ο Patrick Friesacher μιλάει για την καριέρα του και την μέχρι τώρα πορεία του στα motorsports. Ο έμπειρος οδηγός θα επισκεφτεί πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό show που σίγουρα δεν θέλεις να χάσεις.

Patrick μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για την παιδική σου ηλικία και τι σου κίνησε αρχικά το ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό;

Από παιδί, όλες οι μηχανές με ενέπνεαν και κέρδιζαν την προσοχή μου. Δεν έχει σημασία αν ήταν motorcross, Go Karts ή οτιδήποτε άλλο.

Ο πατέρας μου αγωνιζόταν 20 χρόνια στο motorcross και στα 5 μου ξεκίνησα και εγώ. Όταν ήμουν 10 χρονών πήγα στο Red Bull Ring, το οποίο τότε ήταν ακόμα το A1 Ring και υπήρχε ένα μικρό Go Kart εκεί. Ο πατέρας μου, μου έδωσε την ευκαιρία να το οδηγήσω και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Πώς είναι η μετάβασή σου από την F1 στα Red Bull Showrun events;

Οδηγώ για τη Red Bull Racing από το 2011, είναι πραγματικά πολύς καιρός. Η οδήγηση ήταν πάντα το πάθος μου, δεν έχει σημασία αν είμαι στο Red Bull Ring ή στην Red Bull Racing. Το να οδηγώ αυτά τα διαφορετικά αυτοκίνητα ήταν πάντα σπουδαίο για μένα… μια σπουδαία ευκαιρία, μια μοναδική εμπειρία. Ειδικά το να οδηγώ ένα αυτοκίνητο που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα της F1 είναι κάτι εξαιρετικό. Επιπλέον, το ότι έχω πάει σε τόσες πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, το κάνει ακόμα πιο υπέροχο.

Έχεις βρεθεί σε αμέτρητες πόλεις για το Red Bull Showrun. Υπάρχουν πόλεις ή πίστες που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα για εσένα και γιατί;

Όταν έτρεχα σε αγώνες πάντα μου άρεσαν οι πίστες δρόμου, επειδή δεν επιτρέπεται να κάνεις λάθος. Αν κάνεις, καταλήγεις στον τοίχο (γελάει). Τα showruns είναι όλα υπέροχα, όλα είχαν ένα μοναδικό σκηνικό.

Όταν είσαι πίσω από το τιμόνι στα showruns, τι περνάει από το μυαλό σου; Πώς νιώθεις που συναναστρέφεσαι με το κοινό με αυτόν τον μοναδικό τρόπο;

Είναι υπέροχο να φέρνεις την F1 πιο κοντά στους ανθρώπους. Σε κάποιες χώρες που έχουμε πάει, πολλοί δεν έχουν δει ποτέ ένα μονοθέσιο. Έρχονται πιο κοντά, βάζεις μπροστά την μηχανή, ακούν τον κινητήρα να ουρλιάζει και ανατριχιάζουν. Η ενέργεια εκεί έξω δεν περιγράφεται.

Ετοιμάζεις τώρα τις βαλίτσες σου για Θεσσαλονίκη και το επόμενο Showrun. Έχεις ταξιδέψει ποτέ στην Ελλάδα;

Δεν έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα είναι η πρώτη μου φορά και πραγματικά ανυπομονώ.

Γνωρίζεις κάποια ελληνική λέξη;

Όχι, αλλά θα μάθω πριν πάω εκεί.

Ποια από τις ιστορικές και εμβληματικές πίστες της F1 το 2023 είναι η αγαπημένη σου και θα ήθελες να επιστρέψεις για να τρέξεις σε αυτήν;

Το Red Bull Ring! Πάντα θα το επιλέγω.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις