Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέντε αριστουργηματικά πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας

Πέντε αριστουργηματικά πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας

Τα πέτρινα γεφύρια που υπάρχουν διάσπαρτα στην Ελλάδα μας, δεν μπορούν παρά να θεωρούνται κι αυτά αξιοθέατα της κάθε περιοχής, που αποτελούν ξεχωριστή εμπειρία αν κάνεις μια στάση στις εκδρομές σου και να τα θαυμάσεις.

Χτισμένα από ανθρώπινο χέρι με μπόλικο μεράκι βρίσκονται ακλόνητα στη θέση τους στο πέρασμα των ετών, να μας διηγούνται την ιστορία τους και δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να σταματήσεις και να αφουγκραστείς. Να πέντε απ´ αυτά που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς…

Γεφύρι της Κόνιτσας: Το γεφύρι της Κόνιτσας το στολίδι του νόμου Ιωαννίνων στέκει ακλόνητο απ´ τα τέλη του 19ου αιώνα, όπου και το φιλοτέχνησε μια ομάδα μαστόρων της περιοχής, πάρα τις άκαρπες προσπάθειες για πυρπόληση του απ´ τους Οθωμανούς λίγα χρόνια αργότερα.

Τοποθετημένο στη νότια μεριά της ομώνυμης πόλης, εκεί όπου εξέρχεται η χαράδρα του Αώου ποταμού, θα βρεις αυτό το μονότοξο γεφύρι, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπείρου άλλα και ολόκληρων των Βαλκανίων, να αποδεικνύει περίτρανα ότι η ανθρώπινη παρέμβαση είναι μερικές φορές ευεργετική για την ομορφιά της φύσης.

Αν αυτό το μοναδικό τοπίο συνδυαστεί με τις διακοπές σου, να ξέρεις πως το μέρος κάτω απτό γεφύρι είναι ιδανικό για τις βουτιές σου, ενώ κατά μήκος του μπορείς να κάνεις ηλιοθεραπεία με φόντο το κατάφυτο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις