Πέμπτη, 23 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πενθήμερο “λουκέτο” σε Shamone και Artisanal – Δεν έκοβαν αποδείξεις [pics]

Πενθήμερο “λουκέτο” σε Shamone και Artisanal – Δεν έκοβαν αποδείξεις [pics]

Λουκέτο σε δυο από τα πιο γνωστά bar – restaurant της Αθήνας, το Shamone και το Artisanal, έβαλε για πέντε ημέρες η οικονομική αστυνομία.

Το Shamone βρίσκεται στο Γκάζι και το Artisanal στην Κηφισιά και είναι ιδιοκτησίας του Φώτη Σεργουλόπουλου. Ο ίδιος μόλις έγινε γνωστό το λουκέτο, ανέβασε μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook με την οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και δηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση θα συμμορφωθεί στην επιβληθείσα κύρωση.

«Κατόπιν διαδικασιών, συνοπτικών και εξαιρετικά εσπευσμένων, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων “ARTISANAL” και “SHAMONE”. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή, κατά τρόπο ανακόλουθο, πριν την εκδίκαση της προσφυγής, την οποία η επιχείρηση άσκησε, με λόγους ουσιαστικά και νομικά βάσιμους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Η προσφυγή που ασκήσαμε δεν έχει ακόμη εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε περίπτωση ευδοκίμησής της, ως συνέπεια θα έχουμε το άτοπο αποτέλεσμα της επιβολής μιας αυστηρότατης κύρωσης, όπως είναι η σφράγιση καταστήματος, χωρίς νόμιμο έρεισμα δηλαδή χωρίς νόμιμη πράξη στην οποία να στηρίζεται αυτή»
, γράφει ο κ. Σεργουλόπουλος.

Και συνεχίζει: «Δεδομένου ότι η τήρηση της νομιμότητας συνιστά κύριο μέλημά μας, θα συμμορφωθούμε στην επιβληθείσα κύρωση, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι η αρχή που εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση ενήργησε κατά τρόπο ηθικά, κοινωνικά και νομικά μη αποδεκτό, με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της εικόνας ότι το Κράτος “τιμωρεί” αδιακρίτως επωνύμους και μη.
Τέλος, προς αποφυγήν δημιουργίας εντυπώσεων, ως προς τη βαρύτητα του φορολογικού παραπτώματος, για το οποίο διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δύο καταστημάτων, η επιχείρηση αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει δημοσίως ότι πρόκειται για την καθυστέρηση έκδοσης τριών (3) αποδείξεων, ύψους 130 ευρώ, λόγω παράλληλης έκδοσης τιμολογίου!»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε