Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πολυλίμνιο: Η γαλάζια λίμνη της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεσσηνία

Πολυλίμνιο: Η γαλάζια λίμνη της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεσσηνία

Αν ποτέ αναρωτηθείς, ποια μπορεί άραγε να είναι μια εκδοχή του… παράδεισου, ταξίδεψε μέχρι το νομό Μεσσηνίας με προορισμό το Πολυλίμνιο και μάλλον θα βρεις την απάντηση που ψάχνεις.

Πυκνή βλάστηση ως εκεί που αγγίζει η ματιά σου, σε συνδυασμό με λίμνες που έχουν νερά σε σμαραγδί αποχρώσεις και βρέχονται από καταρράκτες, δημιουργούν ένα τέτοιο τοπίο που θα σε κάνει πραγματικά να πιστέψεις έστω και για λίγο πως ονειρεύεσαι.

Φύγαμε λοιπόν για να εξερευνήσουμε από κοντά το εκπληκτικό Πολυλίμνιο.

Το Πολυλίμνιο είναι το μέρος, που μπορείς να συναντήσεις τη φύση να βρίσκεται στο απόγειο της, δεν αποκαλείται άλλωστε άδικα ως η «γαλάζια λίμνη της Ελλάδας».

Η μορφολογία του εδάφους στην τοποθεσία έχει φροντίσει για να κάνει το σκηνικό της καθόλα ανεπανάληπτο, δημιουργώντας 15 στο σύνολο διαδοχικές λίμνες σε διαφορετικά μεγέθη, βαφτίζοντας έτσι και ολόκληρη την περιοχή.

Στα νερά των υπέροχων αυτών λιμνών, (με τα άκρως πρωτότυπα ονόματα σχετικά με γεγονότα που έχουν συμβεί στην περιοχή και για τα οποία σε ενημερώνουν οι ξύλινες ταμπέλες), καταλήγουν καταρράκτες, δίνοντας του μια ακόμα παραμυθένια νότα, που έρχεται να ολοκληρωθεί μαζί με το πράσινο της φύσης που προσφέρουν οι ελαιώνες, αλλά και τα γεφυράκια φτιαγμένα από ξύλο και γραφικότητα.

Εκτός από την εκπληκτική χλωρίδα του μέρους, άλλο τόσο μοναδική είναι και η πανίδα του, αφού διασχίζοντας το φαράγγι λίγο μετά τις λίμνες θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις τη σπηλιά με τις πανέμορφες της πεταλούδες.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις