Ελλάδα

Πρίγκιπας Φίλιππος: Βαπτίστηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό φρούριο Κέρκυρας

Η Κέρκυρα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πρίγκιπα Φίλιππο καθώς στο νησί των Φαιάκων γεννήθηκε.

«Στο ναό του Αγίου Γεωργίου, του Παλαιού Φρουρίου, βαπτίστηκε στις 24 Οκτωβρίου1921, ημερομηνία του παλαιού ημερολογίου, ο Κερκυραίος, Πρίγκιπας Φίλιππος του Ηνωμένου Βασιλείου, Δούκας του Εδιμβούργου» όπως αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, αρχαιολόγος, Τένια Ρηγάκου.

Ανάδοχοι του Πρίγκιπα Φιλίππου, ήταν ο Δήμος Κερκυραίων, εκπροσωπούμενος από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Κοκοτό και η πριγκίπισσα Όλγα, κόρη του πρίγκιπα Νικολάου.

Click4more: Μον Ρεπό: Εδώ γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος (pics)

Οι Κερκυραίοι τον θεωρούσαν πάντοτε συντοπίτη τους γιατί γεννήθηκε στο παλάτι του Μον Ρεπό στις 28 Μαΐου 1921 (με το παλαιό ημερολόγιο), όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα. Λίγο πριν την αλλαγή του πολιτεύματος της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1924, οπότε και εγκαθιδρύθηκε η Β’ Ελληνική Δημοκρατία, ο Πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία σχεδόν ενός έτους φυγαδεύτηκε από την Ελλάδα το 1922. Ο πατέρας του Πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας, το 1923 καταδικάστηκε σε θάνατο, όμως με την παρέμβαση των Άγγλων σώθηκε.

Φέρεται πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν επέστρεψε ποτέ στη γενέτειρά του την Κέρκυρα, όμως μέλη της βασιλικής οικογένειας διατηρούν όλα αυτά τα χρόνια στενές σχέσεις με το νησί, καθώς επανειλημμένως τα καλοκαίρια την επισκέπτονται.

Η τελευταία φορά ήταν τον Ιούλιο του 2019 όπου ο γιος τού Φίλιππα, Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας με τη σύζυγο του Καμίλα επέλεξαν το νησί για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η βασιλική οικογένεια ως συνήθως φιλοξενείται στη βίλα της γνωστής οικογένειας Ρότσιλντ στην Κερασιά στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγουν φάκελοι υποθέσεων με παιδιά στην Πάτρα μετά τα πορίσματα Γκότση – Σοκάρει η περίπτωση 6χρονου
Αναπάντητα ερωτήματα δημιουργήθηκαν γύρω από την υπόθεση ενός 6χρονου στην Πάτρα, τον οποίο εντόπισε η γιαγιά του με κρεμάστρα σε επίμαχο σημείο - Το ενδεχόμενο κακοποίησης, η δίκη για παραμέληση και η αθώωση της γιαγιάς
Παιδί
1
«Για τον θάνατό του υποψιάζομαι την μάνα, την πρώην ή την πεθερά μου» λέει ο πατέρας του 2,5 μηνών βρέφους στη Πάτρα
Διαφορετικές είναι οι περιγραφές των γονιών των 2 παιδιών στην Πάτρα, ως προς το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ του Δεκέμβρη του 2012, στο σπίτι που το βρέφος έκανε εμετό με αίμα πριν ξεψυχήσει 8 μέρες μετά
Σημάδια κακοποίησης
10