Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στον Έβρο! Χαμηλή πτήση F16!

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στον Έβρο! Χαμηλή πτήση F16!

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι! Πρώτη φορά στα χρονικά έστειλαν μαχητικά στον Έβρο! Πέταξαν σε ύψος σχεδόν 200 μέτρων!

Κάθε μέρα και μια νέα πρόκληση. Κάθε νέα πρόκληση πιο ακραία από την προηγούμενη! Η Τουρκία ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα όρια και λίγες ώρες μετά το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό ανοιχτά της Κω, σειρά είχε ο Έβρος! 

Click4more Αθήνα σε Ερντογάν: Θλιβερές οι δηλώσεις και οι ενέργειές σας

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Τουρκία έστειλε F-16 να πετάξουν πάνω από τον Έβρο και μάλιστα σε χαμηλό ύψος, μόλις στα 200 μέτρα! Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και, φυσικά, δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε… 

Εκτός από τα F-16, στον Έβρο πέταξε νωρίτερα και ελικόπτερο. 

Επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού! 

Το πρωτοφανές, προκλητικό, περιστατικό στον Έβρο έρχεται λίγες ώρες μετά το νέο σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο, τα ξημερώματα. 

Click4more Ήθελε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος η τουρκική ακταιωρός! Έτσι έγινε η νέα πρόκληση

Στις 05:45 στα ανοιχτά της Κω και σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τουρκική ακταιωρός έπεσε, εσκεμμένα, σε περιπολικό σκάφος «με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του», όπως ανέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του.

Το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρών υλικές ζημιές στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Δείτε video ντοκουμέντο 

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία ήθελε επεισόδιο στο Αιγαίο

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Εξήρε την ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού, που «δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια» και σημείωσε ότι «για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας».

«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις