Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2015: Χωρίς πλοία λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν την Πρωτομαγιά τα πλοία όλων των κατηγοριών, με έναρξη από τις 00.01 τα ξημερώματα και λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για την εργατική Πρωτομαγιά.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «οι Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, ένοιωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες της υποτέλειας της χώρα μας στους ξένους δανειστές με καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, την περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος των ιδίων και των οικογενειών τους, και τον στραγγαλισμό θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και του θεσμού της απεργίας».

Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με την ΠΝΟ, η ανεργία στις τάξεις των ναυτεργατών να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και να αυξάνεται καθημερινά.

Επίσης, σημειώνει, ότι «οι μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, που είναι αποτέλεσμα και του σχετικού Νόμου 4150/2013, αλλά και των αποφάσεων του ΥΝΑ, συντελούν στην παραπέρα αύξηση της ανεργίας, τέλος δε η καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας, που αφορά τη ναυτική εργασία τείνει να καταστεί ένας επί πλέον τροφοδότης της ανεργίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Να δει τα παιδιά της ζητά η πρώην σύζυγος του αστυνομικού της Βουλής μετά την αθωωτική απόφαση
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρώην αστυνομικός της Βουλής κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση των τεσσάρων παιδιών του, αλλά και της συζύγου του
Το πρώην ζευγάρι των αστυνομικών
6
Άγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις για κύκλωμα ναρκωτικών της αλβανικής μαφίας, ο «εγκέφαλος» έδινε εντολές από το κελί
Το αφεντικό της αλβανικής μαφίας είχε εμπλακεί στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 και βρίσκεται στις φυλακές Μαλανδρίνου
Ναρκωτικά