Ελλάδα

Στο Πάρκο Γουδή το Αντιρατσιτικό φεστιβάλ

Συζητήσεις με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλίες, αλλά και κουζίνες από διάφορα μέρη του κόσμου, θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, στο 20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, στο Πάρκο Γουδή, το οποίο διοργανώνει το Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί οι εξής συζητήσεις:

Την Παρασκεύη, 30 Ιουνίου, «Απ’ τους αντιαποικιακούς αγώνες του 20ού αιώνα στη “νέα ευρωπαϊκή αποικιοκρατία”: προκλήσεις και αντιστάσεις», «Καταλήψεις στέγης προσφύγων, αυτοοργάνωση, κοινότητες αγώνων», «Από την Ιταλία στις ΗΠΑ και την Ελλάδα: φεμινιστικοί αγώνες και εμπειρίες» και «Ρατσισμός στους Απεξαρτημένους: Ενάντια στην κοινωνική υποκρισία».

Το Σάββατο, 1η Ιουλίου: «Παγκόσμια κρίση: πέρα απ’ το “ακραίο κέντρο” και την εθνικιστική αναδίπλωση σε Ευρώπη και ΗΠΑ», «Η “Νέα” Ελλάδα: απαρτχάιντ στα νησιά, στρατόπεδα κράτησης, εκβιασμοί και απελάσεις», «Κοινά αγαθά και δημιουργικές αντιστάσεις στην εποχή των μνημονίων» και «Απολύσεις στις τηλεπικοινωνίες και μαχητικός συνδικαλισμός».

Την Κυριακή, 2 Ιουλίου, προβλέπονται οι εξής θεματικές: «Θέλουμεν Ομοσπονδία: η πολιτική της επανένωσης της Κύπρου», «Απέναντι στην Ευρώπη φρούριο, τους πολέμους και τις πολιτικές ασφάλειας. Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα», «Εργοδοτική σταυροφορία και νεοφιλελεύθερος μεσαίωνας: να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», «Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής στα πογκρόμ του Ασπροπύργου: ναζιστική δράση και αντιφασιστικός αγώνας» και «Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για το δικαίωμα στην έκτρωση».

Παράλληλα, πρόσφυγες και μετανάστες, γυναίκες και άντρες, από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής θα ετοιμάζουν αλμυρά και γλυκά παραδοσιακά εδέσματα των τόπων καταγωγής τους. Η είσοδος ανέρχεται στα πέντε ευρώ ανά ημέρα ή στα δέκα ευρώ για όλο το τριήμερο. Η ώρα έναρξης των συζητήσεων είναι στις 19:00, ενώ οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 21:30.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του