Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στον Αρχιεπίσκοπο η Γεννηματά – Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς ψάλτες που διχάζουν την Εκκλησία

Στον Αρχιεπίσκοπο η Γεννηματά – Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς ψάλτες που διχάζουν την Εκκλησία

Την πρωτοβουλία για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, πρόκειται να αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής

Αυτό έγινε γνωστό μετά την 45λεπτη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέλυσε στον κ. Ιερώνυμο τις θέσεις για την πρόθεση συμφωνίας με την κυβέρνηση και τη μισθοδοσία των κληρικών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι πρόθεση της ηγεσίας της Εκκλησίας είναι να γίνει εποικοδομητικός διάλογος για τα κρίσιμα ζητήματα στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας και πως δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Αρχιεπισκοπή για τα θέματα της θρησκευτικής ουδετερότητας. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους έδωσε και τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου, τις οποίες έδωσε και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναμένοντας την απάντησή του.

Περισσότερα στο dogma.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις