Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ερμηνεία του ευαγγελικού στίχου στο μνήμα – 26 Φεβρουαρίου το μνημόσυνο στο Λονδίνο

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ερμηνεία του ευαγγελικού στίχου στο μνήμα – 26 Φεβρουαρίου το μνημόσυνο στο Λονδίνο

Η μαρμάρινη επιγραφή στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι προέρχεται από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο. Στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και μνημόσυνο για τον τελευταίο μονάρχη της Ελλάδας στο Λονδίνο.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέστη στο τρισάγιο στο μνήμα του όπου αποκαλύφθηκε και η μαρμάρινη επιγραφή, που γράφει:

– Κωνσταντίνος Β’

– Βασιλεύς των Ελλήνων

– Prins af Danmark

– «Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ»

Το τελευταίο απόσπασμα αποτελεί στίχο από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και σύμφωνα με θρησκευτικούς αναλυτές αποτυπώνει την πραγματική εξήγηση του τι είναι Θεός, ποια είναι η αγάπη του προς τους ανθρώπους αλλά και την ελευθερία εκλογής που έχει ο άνθρωπος.

Όπως λέει στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο δημοσιογράφος Πάνος Βήττας, αν μη τι άλλο, η πλήρης αποκρυπτογράφηση του επιλεγμένου αποσπάσματος, καταδεικνύει και τον συμβολισμό από πλευράς της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θέλοντας έτσι να δείξουν τόσο την αγάπη προς τους Έλληνες και τη χώρα όσο και τον σεβασμό προς την επιλογή τους στο πολιτειακό ζήτημα.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: 26 Φεβρουαρίου το μνημόσυνο στο Λονδίνο

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα γίνει το μνημόσυνο για τον θάνατο του τέως στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα τελεστεί στον ναό της Αγίας Σοφίας και αναμένεται να παραστούν και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο: 

  

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις