Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής: Μια νέα καινοτομία από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής: Μια νέα καινοτομία από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ευαισθησία της προς τη νέα γενιά, που άλλωστε αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας, η ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσίασε μια νέα πρωτοποριακή ενέργεια, σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο.

Από κοινού παρουσίασαν το «Το ΑΒηταρι της υγιεινής διατροφής» με στόχο και σκοπό όχι μόνο να γνωρίσουν στα παιδιά τα θετικά και τα… μυστικά της ισορροπημένης διατροφής αλλά και να τα μυήσουν στην ορθή συμπεριφορά που πρέπει να έχουν ως μελλοντικοί καταναλωτές.

Εδώ και χρόνια, η εταιρική υπευθυνότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΒ Βασιλόπουλος. Και αυτό δεν αφορά μόνο την κουλτούρα της εταιρίας αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων της. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της, μια από τις οποίες είναι και το ΑΒητάρι της αγάπης, η εταιρία θέλει να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και στην εκπαίδευσή του για σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με την κοινωνία όσο και με το περιβάλλον.

Μια από τις δράσεις, λοιπόν, έχει να κάνει και με την υγιεινή διατροφή. Ήδη, από το 2012, η ΑΒ Βασιλόπουλος εκπαιδεύει τους μαθητές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis. Μέσα από το πρόγραμμα «Διατροφή», η εταιρεία διασφαλίζει την πρόσβαση σε ένα υγιεινό γεύμα, σε χιλιάδες μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, κάθε μέρα, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Μέχρι σήμερα και από την έναρξη του προγράμματος, η πρωτοβουλία απαριθμεί τη διάθεση 704.569 υγιεινών γευμάτων, ενώ κάθε χρόνο επωφελούνται 1.500 μαθητές από 50 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το πνεύμα, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποφάσισε να υλοποιήσει μια ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Μαζί δημιούργησαν το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής». Παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών θα μάθουν για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής με τρόπο μοναδικό (και καθόλου βαρετό): μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση και μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα.

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, η ΑΒ Βασιλόπουλος και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο «σύστησαν» το σύγχρονο διαδραστικό έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» στα παιδιά και τις οικογένειές τους, που συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις. Ένα διήμερο γεμάτο εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διατροφή, τα οποία σχεδιάστηκαν από μουσειοπαιδαγωγούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Η είσοδος ήταν ελεύθερη!

«To ABητάρι της Διατροφής» αποτελεί μικρογραφία ενός καταστήματος ΑΒ. Σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι ρόλων και είχαν την ευκαιρία να μάθουν βιωματικά όλα όσα αφορούν στην υγιεινή διατροφή.

Βέβαια, ακόμη κι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου, μπορούν να δουν από κοντά «Το ΑΒητάρι της διατροφής» όποτε θέλουν. Το έκθεμα θα τους…. περιμένει στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας την Τετάρτη από τις 11:00 έως τις 19:00 και από την Πέμπτη έως την Κυριακή 11:00 με 15:00.

Κι αν οι γονείς δουλεύουν, το Σαββατοκύριακο 15 και 16, το Παιδικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ, ώστε όσοι ενδιαφέρονται να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και να ενημερωθούν τόσο εκείνοι όσο και τα παιδιά για το πως μπορούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Γιατί η ΑΒ Βασιλόπουλος, δεν μένει στα… όρια της Αττικής! Η εταιρία θα επισκεφθεί κι άλλες περιοχές της Ελλάδας για να προσφέρει συμβουλές και γνώσεις υγιεινής διατροφής και στις τοπικές κοινωνίες, μέσω της “Μουσειοσκευής”, ενός σύγχρονου μουσειοπαιδαγωγικού εργαλείου.

Έτσι, μία ακόμα φορά η ΑΒ Βασιλόπουλος δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή διατροφή μέσα από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου στην καθημερινότητά τους, καθώς και τη δημιουργικότητα – καινοτομία που διαπνέει κάθε της ενέργεια.

Με υπεύθυνη στάση απέναντι στις μελλοντικές γενιές, ανταποδίδει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας που την έχει φέρει στην κορυφή του εγχώριου λιανεμπορίου, εδώ και σχεδόν 80 χρόνια.

Γνωρίστε το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής

Τα εγκαίνια του πρωτοποριακού εκθέματος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας έγιναν, με εξαιρετική επιτυχία, στις 4 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκπρόσωποι της ΑΒ Βασιλόπουλος, του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου αλλά και του Ινστιτούτου Prolepsis, με το οποίο η εταιρεία συνεργάζεται σταθερά από το 2012 με το πρόγραμμα ΔΙΑτροφή, μίλησαν σε μικρούς και μεγάλους για τη δράση της εταιρίας.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έκθεμα και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής. Το έκθεμα έχει σχεδιαστεί από διεπιστημονική ομάδα και ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες παιδαγωγικές και μουσειολογικές αρχές με την υπογραφή αξιοπιστίας των ανθρώπων της ΑΒ Βασιλόπουλος και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, Αλεξία Μαχαίρα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αξιοποιώντας μια μακρά εμπειρία σχεδόν 80 χρόνων στην αγορά τροφίμων συστήνει σήμερα στο κοινό το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής». Πρόκειται για ένα σύγχρονο έκθεμα που έχει ως αποστολή την εξοικείωση των παιδιών, που αποτελούν το μέλλον της χώρας, γύρω από την υγιεινή διατροφή. Για όλους εμάς στην ΑΒ, η σημασία των υγιών και θρεπτικών προϊόντων αποτελεί στρατηγική επιλογή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, που αποδεικνύεται στην πράξη από την λειτουργία μας, καθημερινά, σε κάθε πτυχή της δράσης μας».

Η Α. Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ΑΒ Βασιλόπουλος
Η Α. Λινού, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis
Η Μ. Γούναρη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Έργου του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου
Η Χ. Φλυτζάνη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείο

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό που ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα.

Παράλληλα με τα εκπαιδευτικά έργα που σχεδιάζει και πραγματοποιεί εδώ και 31 έτη σε άλλα μουσεία και ευρύτερα μουσειακούς χώρους, από το 1994 λειτουργεί με την πολύτιμη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων το «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, Αθήνα, Κτίριο Ωδείου Αθηνών), ένα μουσείο ειδικά σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών έως 12 χρόνων αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις