Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τριπλή βράβευση της Ελληνικός Χρυσός στα Responsible Business Awards

Τριπλή βράβευση της Ελληνικός Χρυσός στα Responsible Business Awards

Με 3 σημαντικά βραβεία για τη συνεισφορά της στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του αθλητισμού διακρίθηκε η Ελληνικός Χρυσός στα Hellenic Responsible Business Awards 2018.

Οι νέες διακρίσεις της Ελληνικός Χρυσός στα Responsible Business Awards επισφραγίζουν τη μακροχρόνια στρατηγική της στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης και έμπρακτης προσήλωσής της στο περιβάλλον και την κοινωνία.

«Συνεχίζοντας μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε αυτήν την επένδυση είναι και το «κλειδί» στο όραμά μας. Να καταστήσουμε ξανά την Ελλάδα μια από τις σημαντικότερες παραγωγούς χαλκού και χρυσού, δημιουργώντας την παραγωγική δυναμική που μέσω της τεχνογνωσίας, της υιοθέτησης των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών, των υψηλότερων διεθνών προδιαγραφών, και της έμπρακτης οικονομικής και κοινωνικής συνεισφοράς, θα δώσει στην χώρα την προοπτική που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κρίση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός κ. Δημήτρης Δημητριάδης.

Η Ελληνικός Χρυσός τιμήθηκε με:

  • Gold Award, για το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός, ένα από τα πιο πρωτοποριακά συστήματα παρακολούθησης περιβάλλοντος στην Ευρώπη, και το πιο εκτεταμένο σε εθνικό επίπεδο
  • Bronze Award, για την στήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και την στήριξη της «χρυσής» συμμετοχής της στην Παραολυμπιάδα του Ρίο
  • Silver Award, για την κοινωνική συνεισφορά και την πραγματική ανάπτυξη στην ΒΑ Χαλκιδική που αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα πραγματικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης αλλά και δείγμα γραφής της παράλληλης με την μεταλλευτική, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

https://www.youtube.com/watch?v=xIkzBWosGgc

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης Ελληνικός Χρυσός

Με 320 σημεία περιβαλλοντικού ελέγχου, κόστος εξοπλισμού άνω των 4 εκ. ευρώ, και ετήσιο κόστος λειτουργίας των σταθμών παρακολούθησης άνω των 2 εκ. ευρώ, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός αποτελεί ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων, εντός και εκτός των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθείται και καταγράφεται δημόσια η ποιότητα των εδαφών, των νερών και της ατμόσφαιρας και ελέγχονται πλήρως οι θόρυβοι.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των μετρήσεων παρουσιάζονται σε πίνακες και διαγράμματα και υποβάλλονται σε τριμηνιαία και ετήσια βάση στην πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές, ενώ όλα τα περιβαλλοντικά στοιχεία, που λαμβάνονται από ένα πυκνό δίκτυο οργάνων μέτρησης και σημείων δειγματοληψίας σε έδαφος, νερό και αέρα είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω του Διαδικτύου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις