Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βερβεσός: Ικανοποίηση για την απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία των δικαστηρίων

Χαρδαλιάς - Δικαστήρια

Την απόφαση της Κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτά τα δικαστήρια χαιρετίζει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Μάλιστα ο κ. Βερβεσός εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας πως “είναι ιδιαίτερα σημαντική για ένα κράτος δικαίου και μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία, η οποία οφείλει να διασφαλίζει την συνεχή και απρόσκοπτη δικαστική προστασία στους πολίτες της”.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ. Βερβεσός εξαπολύει βολές κατά των δικαστικών ενώσεων, οι οποίες ζητούσαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων. “Απετράπη ευτυχώς, έστω και την ύστατη ώρα, η προσπάθεια θεσμικών εκπροσώπων των συλλειτουργών της δικαιοσύνης, που αποτελούν το μειοψηφικό τμήμα αυτών και που είναι απόλυτα προστατευμένοι θεσμικά και οικονομικά , οι οποίοι επιχείρησαν, χωρίς επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση και με την ασφάλεια που τους παρέχει η θέση τους, να περιορίσουν τη λειτουργία των δικαστηρίων και να στερήσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε αυτά. Και αυτό, τη στιγμή που λειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και επιχειρήσεις με πιθανό αυξημένο κίνδυνο διασποράς του ιού και σε αντίθεση με την εμπειρία των λοιπών ευρωπαϊκών κρατών, όπου τα δικαστικά συστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα” τονίζει ο κ. Βερβεσός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις