Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρέθηκαν μετά το σάλο τα έγγραφα υψίστης ασφαλείας..

Βρέθηκαν μετά το σάλο τα έγγραφα υψίστης ασφαλείας..

Βρέθηκαν αιφνιδίως μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ, τα έγγραφα ασφαλείας των σημαντικότερων κυβερνητικών κτιρίων της χώρας που διαπιστώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι έλειπαν από τη ΓΑΔΑ. Αξιωματούχος τα είχε πάρει, τα είχε αφήσει το γραφείο του και.. τα ξέχασε..!

Η εξαφάνιση των απόρρητων σχεδίων ασφαλείας της Βουλής, του Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου διαπιστώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Μαζί τους, έλειπε και η στρογγυλή σφραγίδα της Υπηρεσίας Άμεσης Δράσης Αττικής. 

Σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώθηκε όλα τα αρμόδια υπηρεσιακά και πολιτικά γραφεία, ενώ η υπόθεση ερευνάται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.  Οι προσπάθειες όμως των αρχών δεν έδωσαν καρπούς. Εξελίξεις στο θέμα είχαμε μόνο μετά τη δημοσίευση από τα ΜΜΕ. 

Μετά το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας και το σάλο που δημιουργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τελικά ένας αξιωματικός είχε πάρει τα πρωτότυπα έγγραφα “για να τα μελετήσει” όπως έγινε γνωστό. Στη συνέχεια τα τοποθέτησε στο συρτάρι γραφείου και εκεί έμειναν, καθως μετά φέρεται να … ξέχασε ότι τα είχε πάρει.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, τα σχέδια που εξαφανίστηκαν από το γραφείο του τομεάρχη του Κέντρου Επιχειρήσεων Αμέσου Δράσης Αττικής- πρόκειται για τόμους πάνω από 100 σελίδες – , περιλαμβάνουν τα επιχειρησιακά σχέδια για κάθε δυνατό κίνδυνο, που μπορεί να απειλήσει τους διοικούντες της χώρα. 

Πρόκειται για χάρτες, σχεδιαγράμματα των κτιρίων, μυστικές εξόδους διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου, σενάρια αντίδρασης των αρχών ασφαλείας σε κάθε δυνατή απειλή, όπως φωτιά, ένοπλη επέμβασή, κατά πάσα πιθανότητα τρομοκρατική επίθεση κ.α. 

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, πρόκειται για σχέδια που αφορούν τον χώρο γύρω από τα κτίρια και όχι σχέδια εσωτερικής ασφάλειας. Σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται πως “το έγγραφο βρέθηκε το απόγευμα στης Παρασκευής, ασφαλισμένο σε παρακείμενο γραφείο οπου είχε μεταφερθεί στο πλαίσιο εσωτερικής συνεργασίας”.

 “Για την υπόθεση αυτή θα πέσουν κεφάλια” ανέφερε ωστόσο στέλεχος της Κατεχάκη, που μίλησε στην Ελευθεροτυπία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε