Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χαμός στην Κέρκυρα με ριάλιτι του MTV! Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι για τα δημόσια… όργια των παικτών! Ο δήμος ανακάλεσε την άδεια των γυρισμάτων

Χαμός στην Κέρκυρα με ριάλιτι του MTV! Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι για τα δημόσια… όργια των παικτών! Ο δήμος ανακάλεσε την άδεια των γυρισμάτων

– Το βρετανικό Geordie Shore έκανε γυρίσματα στο νησί μέχρι τη στιγμή που ο δήμος Κέρκυρας προχώρησε σε ανάκληση της άδειας κινηματογράφησης
– Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου
– Έστειλαν επιστολές στους υπεύθυνους παραγωγής, ζητώντας να διακοπούν τα γυρίσματα αλλά και αποζημίωση
– Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού αποκλειστικά στο NewsIt.gr
– Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με το πώς… διασκεδάζουν οι παίκτες του reality show που προβάλλεται από το MTV

Όπου κι αν πάνε… προκαλούν. Αυτό έκαναν και στην Κέρκυρα οι παίκτες του Geordie Shore, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο νησί, φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση.
Το ριάλιτι που προβάλλεται στο MTV επικεντρώνεται στη… διασκέδαση των παικτών με οποιονδήποτε τρόπο. Αλκοόλ μέχρι… λιποθυμίας, πολύ σεξ, βρισιές με το… καλημέρα και κάποιοι τσακωμοί είναι τα βασικά “συστατικά” της εκπομπής που “ταξιδεύει” σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας ξεσηκώθηκαν, καθώς οι παίκτες ακολουθούν τις κακές συνήθειές τους και στη χώρα μας, κάνοντας… μπάχαλο -μεταξύ άλλων- τα κλαμπ που επισκέπτονταν και συμπεριφερόμενοι χυδαία.

Ο δήμος Κέρκυρας προχώρησε σε ανάκληση της άδειας κινηματογράφησης που είχε χορηγηθεί στο συνεργείο του MTV για το ριάλιτι με τους Βρετανούς τουρίστες στον Κάβο, μετά τις καταγγελίες κατοίκων και φορέων της περιοχής για “όργια”» και άσεμνες πράξεις από τους νεαρούς συμμετέχοντες.

Όπως εξήγησε στο Newsit.gr ο δήμαρχος του νησιού, κ. Κώστας Νικολούζος, η άδεια ανακλήθηκε μετά την έντονη αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου του Κάβου, καθώς το περιεχόμενο του ριάλιτι παρέβη τους όρους της άδειας περι προσβολής και αναστάτωσης της κοινωνικής ζωής.

“Αμέσως μετά πήραμε μια καταγγελία απο τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής οτι αυτοι ουσιαστικά ενδιαφέρονταν να κινηματογραφήσουν αυτά τα γνωστά σόου που στήνουν Άγγλοι τουρίστες που κάνουν ό, τι κάνουν”, τόνισε ο κ. Νικολούζος επισημαίνοντας πως η ανάκληση κοινοποιήθηκε και στην αστυνομική αρχή του Κάβου.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του νησιού κάνει λογο για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου που διαπράττουν οι Βρετανοί τουρίστες με την έξαλλη συμπεριφορά τους ενώ άφησε αιχμές για τη συμμετοχή και ντόπιων επιχειρηματιών στα σόου που προσβάλουν τη «δημόσια αιδώ» και προκαλούν την τοπική κοινωνία.
“Ειναι ενα μόνιμο φαινόμενο έξαλλης συμπεριφορά ιδιαίτερα νεαρών ατόμων που συμβαίνει σε διαφορά σημεία του κόσμου”, προσέθεσε ο κ. Νικολούζος και σημείωσε οτι παρόμοια φαινόμενα ειχαν παρατηρηθεί παλαιότερα και στις Μπενίτσες με αποτέλεσμα να “νεκρώσει” τουριστικά το συγκεκριμένο θέρετρο της Κέρκυρας.
Τέλος, ο κ.Νικολούζος διευκρινίζει πως η τοπική κοινωνία του Κάβου είναι διχασμένη λόγω των οικονομικών συμφερόντων απο αυτού του είδους τον τουρισμό.
“Οπως καταλαβαίνετε, κάποιες επιχειρήσεις επωφελούνται,κάποιοι άνθρωποι προσβάλλονται. Η κοινωνία δεν ειναι στο ιδιο μήκος κύματος”, λέει χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Νικολούζος εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του από την πρώτη στιγμή, όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου, που με απανωτές ανακοινώσεις στα social media και επιστολές προς τους υπευθύνους της παραγωγής κατήγγειλαν τα όργια που συμβαίνουν στο πλαίσιο των γυρισμάτων, ζητώντας να διακοπούν αλλά και αποζημίωση.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου κατήγγειλει την ενέργεια του καναλιού ΜΤV να βιντεοσκοπεί στιγμιότυπα από “ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές Βρετανών τουριστών” προκειμένου να προβληθούν ως reality show στη Βρετανία. Σε σχετική ανακοίνωση, γνωστοποιεί μεταξύ άλλων ότι “ως Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου, θεωρώντας ότι τέτοιου είδους τηλεοπτικά show προσβάλλουν τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του Κάβου, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας και δεν μπορούν όλα να θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος, απαιτούμε την άμεση διακοπή των γυρισμάτων και την απομάκρυνση των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου”.

Αμέσως μετά τη διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος απέστειλε νέα επιστολή προς την εταιρεία παραγωγής Lime Pictures, με την οποία εξέφραζε τη δυσαρέσκεια του για την αγενή συμπεριφορά και την έλλειψη κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας που επέδειξαν οι συντελεστές της συγκεκριμένης παραγωγής στην περιοχή του Κάβου.

Το συγκεκριμένο ριάλιτι έτυχε της σφοδρής αντίθεσης και από την Ίμπιζα, όταν προσπάθησε και εκεί να κάνει γυρίσματα σκηνών, που -όπως λένε και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου- προσβάλλουν το νησί.

Ο Σύλλογος κατήγγειλε ότι μέλη του που προσπάθησαν να δουν πώς γίνονται τα γυρίσματα, έπεσαν θύματα προπηλακισμού. “Εξυβρίσθηκαν και απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα. Στην εξύβριση και τις απειλές συμμετείχε και η εταιρεία που κάλεσε το συγκεκριμένο κανάλι στον Κάβο”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

 Δείτε τα βίντεο με το πώς… διασκεδάζουν οι παίκτες του ριάλιτι στη χώρα μας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε