Κόσμος

12 νεκροί στις Φιλιππίνες από νέα κατολίσθηση

Συνεχίζουν να μετράνε τις πληγές τους στις Φιλιππίνες καθώς 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από νέα κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα στα κεντρικά της χώρας.

Από την κατολίσθηση στις κεντρικές Φιλιππίνες παρασύρθηκαν δεκάδες σπίτια, καθώς από τις βροχές των μουσώνων έχει αποσαθρωθεί το έδαφος.

Η νέα αυτή καταστροφή έρχεται λίγο μετά από τις εικόνες αποκάλυψης που άφησε ο τυφώνας Μανγκούτ και κόστισε τη ζωή σε 81 ανθρώπους στο βόρειο τμήμα στις Φιλιππίνες, με τους περισσότερους να σκοτώνονται από άλλη κατολίσθηση.

[read4more]

Οι διασώστες βρίσκονται επί ποδός για να βρουν επιζώντες στο χωρίο Τίνα-αν στο τουριστικό νησί Σέμπου και αναζητούν 50 με 80 ανθρώπους που αγνοούνται, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Καρμελίνο Κρους, ο οποίος δήλωσε πως «το έδαφος εξακολουθεί να δονείται. Κατά καιρούς ακούγονται δονήσεις».

Ο τυφώνας Μανγκούτ πέρασε από τις Βόρειες Φιλιππίνες το Σάββατο και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 21 άτομα νεκρά και οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 53, με λίγες πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ο δεύτερος διοικητής της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή επιδρομή drones στον νότιο Λίβανο
Ο Μοχάμεντ Αχμάντ Κράις υπήρξε διοικητής της αντιαρματικής μονάδας της Χεζμπολάχ - «Ο τρομοκράτης προωθούσε τρομοκρατική δραστηριότητα στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός
Καπνοί
Ο Νετανιάχου υπόσχεται αντίποινα μετά την ομοβροντία πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν: «Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
«Οι τρομοκράτες τύραννοι του Ιράν εκτόξευσαν πυραύλους στο νοσοκομείο Soroka στη Μπιρσίβα και σε έναν άμαχο πληθυσμό στο κέντρο της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
24