Κόσμος

200 άρματα μάχης στη Σαουδική Αραβία απο το Βερολίνο

Η Γερμανία είναι έτοιμη να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία περισσότερα από 200 άρματα τύπου Leopard, μετά την έγκριση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα το συμβούλιο ασφαλείας της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Spiegel.

Eνας εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν δίνει πληροφορίες για τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας ή για μεμονωμένες συμφωνίες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως έχουν ανακοινώσει ότι θα καταδικάσουν την πώληση όπλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει παραβίαση των περιορισμών που έχουν τεθεί για τις εξαγωγές όπλων.

Σύμφωνα με το περιοδικό η Σαουδική Αραβία επιδίωκε εδώ και καιρό να αποκτήσει άρματα Leopard αλλά η Γερμανία απέρριπτε κατ’ επανάληψη το αίτημα επικαλούμενη τον “κίνδυνο” για το Ισραήλ. Το Βερολίνο όμως δεν θεωρεί πλέον ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί “απειλή” για το Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν