Κόσμος

20χρονος σκότωσε τουλάχιστον 10 παιδιά στην Κένυα – Έπιασαν τον δολοφόνο «βαμπίρ»

Η κενυατική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός 20χρονου, τον οποίο αποκαλεί «βαμπίρ» και φέρεται ότι δολοφόνησε τουλάχιστον δέκα παιδιά την τελευταία πενταετία.

Ο Μάστεν Μιλίμο Ουαντζάλα συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία ότι σκότωσε δύο παιδιά, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε μια δασώδη περιοχή του Ναϊρόμπι.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία ο νεαρός ομολόγησε ότι σκότωσε τουλάχιστον δέκα εφήβους.

Την τελευταία περίοδο αναφέρονταν πολλές εξαφανίσεις παιδιών στην Κένυα, ακόμη και δύο την ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ο Ουαντζάλα σκότωνε χωρίς κανέναν οίκτο τα θύματά του, κάποιες φορές τους έπινε το αίμα πριν τα δολοφονήσει», ανέφερε η Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών (DCI) στο Twitter, όπου τον χαρακτηρίζει «βαμπίρ διψασμένο για αίμα».

Οι δολοφονίες, με θύματα παιδιά 12 και 13 ετών, ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια. Ο Ουαντζάλα νάρκωνε τα θύματά του και τα άφηνε να αιμορραγήσουν μέχρι θανάτου. Ορισμένα από αυτά έφεραν ίχνη στραγγαλισμού.

Η σύλληψή του είναι σήμερα πρώτο θέμα σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες της Κένυας, οι οποίες δημοσιεύουν και φωτογραφίες του, ντυμένου με μια μπλε ποδοσφαιρική φανέλα, λερωμένη με αίμα…

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν σήμερα να παραμείνει προφυλακισμένος για 30 ημέρες, ώστε να δοθεί χρόνος στην αστυνομία να ολοκληρώσει τις έρευνές της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρώτο θύμα ήταν ένα κορίτσι 12 ετών που το άρπαξε πριν από πέντε χρόνια από την περιοχή Ματσάκος, ανατολικά του Ναϊρόμπι.

Ο φόνος του επόμενου θύματος, ενός αγοριού, προκάλεσε έντονες κινητοποιήσεις στη δυτική Κένυα, όπου μάλιστα κάποιοι πυρπόλησαν το σπίτι ενός υπόπτου.

«Με λεπτομερή και οδυνηρή περιγραφή, ο δολοφόνος αφηγήθηκε τις φρικτές λεπτομέρειες, τον τρόπο με τον οποίο προσέλκυε τα θύματα αφαιρούσε τη ζωή αυτών των αθώων παιδιών», πρόσθεσε η DCI.

Τα πτώματα των θυμάτων τα έκρυβε σε θάμνους ή τα πετούσε στους υπονόμους της πόλης. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων παιδιών που πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν από τον Ουαντζάλα. Σε μία περίπτωση, ζήτησε 30.000 σελίνια Κένυας (περίπου 235 ευρώ) από τους γονείς ενός εφήβου, προτού να τον σκοτώσει.

Το τελευταίο διάστημα είχαν καταγγελθεί πολλές περιπτώσεις απαγωγών παιδιών, συχνά στον δρόμο για τον σχολείο τους. Κάποια από αυτά βρέθηκαν στη συνέχεια νεκρά, γεγονός που έσπειρε τον πανικό στις οικογένειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska
Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό στο Μπάκιγχαμ: Η Γαλλίδα γυναίκα – «σύμβολο» κατά της σεξουαλικής βίας
Αφού ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, ο Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η βασίλισσα Καμίλα είχε στείλει επιστολή στην 73χρονη Γαλλίδα, επαινώντας «το θάρρος και την αξιοπρέπειά της»
Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας στέκεται δίπλα στη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο