Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

240 οι νεκροί στις Φιλιππίνες

240 οι νεκροί στις Φιλιππίνες

Στους 240 φτάνουν οι νεκροί στις Φιλιππίνες από τον καταστροφικό τυφώνα Κετσάνα.

 Άλλοι 37 αγνοούνται ένω χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες.

Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον κατακλυσμό στη πρωτεύουσα Μανίλα και στις βόρειες επαρχίες. Περισσότεροι από 370.000 από αυτούς αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε άθλια κέντρα συγκέντρωσης, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Συντονισμού Καταστροφών.

Πριν από λίγο η πρόεδρος των Φιλιππινών Γκλόρια Αρόγιο άνοιξε ορισμένα τμήματα του προεδρικού μεγάρου. Εκεί όπως είπε θα βρουν καταφύγιο αρκετοί άστεγοι.

Εκτός από τα σχολεία και τα γυμναστήρια που βρίσκονται από το Σάββατο, πολλοί κάτοικοι της Μανίλας κατέφυγαν και στο ανάκτορο Μαλακανάνγκ, έδρα της προεδρίας των Φιλιππίνων, όπου τους διανεμήθηκαν είδη πρώτης ανάγκης.

Η ίδια η πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε πως θα δώσει δύο μισθούς της για να συνεισφέρει στις προσπάθειες διάσωσης.

Επίσης ζήτησε από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες να δώσουν από τώρα στους υπαλλήλους το δώρο των Χριστουγέννων.


Την Δευτέρα οι Φιλιππίνες έκαναν έκκληση για βοήθεια από το εξωτερικό. Οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή, τη χειρότερη που έχει γίνει εδώ και 40 χρόνια.

Ο υπουργός Άμυνας Γκιλμπέρτο Τεοντόρο είπε ότι ο απολογισμός μπορεί να είναι βαρύτερος καθώς υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για περισσότερους νεκρούς. Ορισμένες περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες και δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των θυμάτων αφού έχει διακοπεί η επικοινωνία. Σε αρκετές περιοχές μάλιστα, τα νερά δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει.

Μάριος Ιωάννου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε