Κόσμος

26 συλλήψεις σε Γαλλία και Βέλγιο για το φορτηγό του θανάτου στο Έσεξ

26 άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία και το Βέλγιο για τον θάνατο 39 μεταναστών από το Βιετνάμ που είχαν βρεθεί νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο πέρυσι στο Έσεξ στο Λονδίνο, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και δυο αγόρια 15 ετών.

Οι 13 συνελήφθησαν στο Βέλγιο, 11 Βιετναμέζοι και δύο Μαροκινοί και οι υπόλοιποι στη Γαλλία.

Τα πτώματα των 39 μεταναστών,31 ανδρών και οκτώ γυναικών, είχαν εντοπιστεί στο πίσω μέρος φορτηγού ψυγείου στη βιομηχανική περιοχή Γκρέις του Έσεξ στις 23 Οκτωβρίου 2019.

Εναντίον του 23χρονου οδηγού του φορτηγού, που κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Ίδιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και εναντίον ενός δεύτερου άνδρα, την έκδοση του οποίου ζητούν οι βρετανικές αρχές από το Δουβλίνο. Στο μεταξύ, στο Βιετνάμ έχουν συλληφθεί 10 άνθρωποι σε σχέση με την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σπάνια ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλόκο στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Σικάγο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για την προστασία των αστυνομικών που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών απελάσεων των παράτυπων μεταναστών
Ντόναλντ Τραμπ