Κόσμος

Διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος – 133 τραυματίες

Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Αίγυπτο, καθώς σημειώνονται σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Διαδηλωτές, αντίπαλοι του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, πυρπόλησαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη Ισμαϊλίγια της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα νεαρών εισέβαλε και λεηλάτησε τα γραφεία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, τον πολιτικό βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην οποία ανήκει ο Μόρσι.

Άλλοι περικύκλωσαν το κτίριο του κυβερνείου της Δαμιέττης και επιτέθηκαν σε ένα άλλο κτίριο στο Καφρ ελ-Σέιχ, όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 91 πολίτες και 42 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ταραχές που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, το Σουέζ και το Πορτ Σαΐντ, όπου πυρπολήθηκαν τα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος.

Στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές οι οποίοι επαναλάμβαναν τα αιτήματα της εξέγερσης του 2011, καθώς υποστηρίζουν ότι οι ισλαμιστές σφετερίστηκαν την επανάσταση. Γύρω από την πλατεία, στο κέντρο της πρωτεύουσας, σημειώνονται από χθες (Πέμπτη) σποραδικές συγκρούσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επεισόδια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη: Ο Χάφταρ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – Συζήτησαν για το μεταναστευτικό
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στις σχέσεις μεταξύ Βεγγάζης και Άγκυρας, «με τρόπο που εξυπηρετεί τα κοινά τους συμφέροντα»
Ο Χαλίφα Χάφταρ με τον Ιμπραήμ Καλίν
3
New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ ποντάρει στη «διπλωματία των ηγετών» με τον Πούτιν αλλά προκαλεί στρατηγική σύγχυση
Ο Αμερικανός πρόεδρος προτιμά τις απευθείας συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αντί μιας συνεκτικής στρατηγικής αλλά δέκα ημέρες μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα, η ειρηνευτική διαδικασία έχει βαλτώσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Γερμανία: «Θα συμμετέχουμε στις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για να μην τολμήσει ο Πούτιν να επιτεθεί ξανά»
Το Βερολίνο ξεκαθαρίζει την στάση του για σαφή και έμπρακτη υποστήριξη του Κιέβου μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Λαρς Κλίνγκμπεϊλ με τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο 1
Guardian: Πώς ο πρώην αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι «άδειασε» τον Τζέι Ντι Βανς
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του μετά την αποτυχημένη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στις αρχές του χρόνου, αλλά ο Ζαλούζνι τον απέρριψε
Βαλέρι Ζαλούζνι 1