Σάββατο, 1 Ιουν.
28oC Αθήνα

Μ.Ανατολή: Ξανά στο προσκήνιο ρουκέτες και αεροπορικές επιδρομές – Νεκροί 3 ακόμα άμαχοι

Μ.Ανατολή: Ξανά στο προσκήνιο ρουκέτες και αεροπορικές επιδρομές – Νεκροί 3 ακόμα άμαχοι

Με την επίσημη λήξη της εκεχειρίας, η Γάζα εξαπέλυσε μία ρουκέτα στο Ισραήλ κι εκείνο ξεκίνησε και πάλι τις αεροπορικές επιδρομές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 Παλαιστίνιοι.

Μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε την πόλη Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, αμέσως μετά τη λήξη της ανθρωπιστικής εκεχειρίας έπειτα από αίτημα του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η ρουκέτα προσγειώθηκε σε ένα άδειο χωράφι στην παραθαλάσσια αυτή πόλη, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα.
Παράλληλα και το Ισραήλ εξαπέλυσε την πρώτη του αεροπορική επιδρομή εναντίον της Λωρίδας της Γάζας μετά τη λήξη της προσωρινής εκεχειρίας, την οποία σεβάστηκαν και οι δύο πλευρές.

Τρεις ανήλικοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε μια ισραηλινή επιδρομή στο κέντρο της πόλης της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές.

«Τουλάχιστον τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από ένα ισραηλινό πλήγμα στη συνοικία Σάμπρα, στο κέντρο της πόλης της Γάζας», δήλωσε ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Παλαιστινίων.

Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως ο Τζιχάντ και Ουάσιμ Σεχέιμπαρ, δύο αδελφοί ηλικίας 8 και 7 ετών, και ο Φούλα Σεχέιμπαρ, ένας εξάδελφός τους 10 ετών, διευκρίνισε ο Κόντρα.

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από το πλήγμα αυτό, σημείωσε ο ίδιος. Ο τελευταίος αυτός βομβαρδισμός ανεβάζει σε 235 τους νεκρούς Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας στις 8 Ιουλίου.

Στο μεταξύ η υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή των παλαιστίνιων προσφύγων (UNRWA) ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε για πρώτη φορά ρουκέτες σε ένα από τα σχολεία της στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

ΣΟΚ! Η σφαγή τεσσάρων παιδιών στη Γάζα σε video!

Φύγετε από τη Γάζα! Νέες “εκκλήσεις” του ισραηλινού στρατού

“Πόλεμο” στο Ισραήλ κήρυξε ο Ερντογάν! – «Καμία τυραννία δεν είναι αιώνια!» – Αποκάλεσε Χίτλερ ισραηλινή πολιτικό!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε