Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ντόρτμουντ: Βλέπουν ισλαμιστές πίσω από την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας!

Ντόρτμουντ: Βλέπουν ισλαμιστές πίσω από την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας!

– Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι “βλέπει” ισλαμιστές πίσω από την βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της ομάδας!
– Η εφημερίδα Sueddeutsche αναφέρει ότι η επιστολή που βρέθηκε και αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αναφέρει ότι έγινε εξαιτίας της ανάμειξης των γερμανικών στρατευμάτων στην εκστρατεία κατά του ISIS
– Τα τριπλά τζάμια έσωσαν τους παίκτες από μεγαλύτερους τραυματισμούς
– Κάταγμα στο χέρι υπέστη ο κεντρικός αμυντικός της Μπορούσια Μαρκ Μπάρτρα και υποβλήθηκε σε εγχείρηση
– Σοκαρισμένοι οι παίκτες όπως δήλωσε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Ισλαμιστές βλέπει η γερμανική αστυνομία πίσω από τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (11.04.2017) κοντά σε πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ και ενώ η ομάδα είχε ξεκινήσει από το ξενοδοχείο για το γήπεδο όπου επρόκειτο να γίνει ο προημιτελικός του Champions League κόντρα στη Μονακό.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ανακοίνωσε την ανάληψη της έρευνας για την επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η επιστολή που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην στρατιωτική ανάμειξη της Γερμανίας στις επιχειρήσεις παρακολούθησης κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung. Πηγές της αστυνομικής έρευνας δήλωσαν στην εφημερίδα του Μονάχου ότι η επιστολή είναι πιθανόν να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.

“Ο τρόμος χτύπησε το Champions League” – Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στο πλευρό της Ντόρτμουντ

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο δρόμο Wittbräucker, 10 χιλιόμετρα από το γήπεδο της Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, στο σημείο βρέθηκε και τέταρτος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος για άγνωστο λόγο δεν πυροδοτήθηκε.

Φωτογραφία Bild

Πληροφορίες αναφέρουν πως όποιος βρίσκεται πίσω από την πρωτοφανή επίθεση, είχε κρύψει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς πίσω από θάμνους στο σημείο απ’ όπου περνούσε το πούλμαν της γερμανικής ομάδας.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έσκασαν τα λάστιχα του πούλμαν και έσπασαν πολλά παράθυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι από τα γυαλιά ο 26χρονος αμυντικός, Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό καρπό. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε πως το πούλμαν είχε τριπλά τζάμια, τα οποία… έσωσαν τα μέλη της ομάδας από τις ισχυρές εκρήξεις, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», τόνισε η αστυνομία της Ντόρτμουντ με ανάρτηση της στο Twitter.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί το περιεχόμενο του γράμματος και γενικότερα οι πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό που συγκλόνισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και οδήγησε στην αναβολή του αγώνα (σ.σ. θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 19:45), “βγαίνουν” με το σταγονόμετρο.

Σε ανακοινώσεις της αργά το βράδυ της Τρίτης, η γερμανική αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση σοβαρή.

Ο Λάνγκε διευκρίνισε ότι η αστυνομία «ξεκινάει από την υπόθεση» ότι η επίθεση είχε στόχο το λεωφορείο της ομάδας, που μόλις είχε ξεκινήσει για το στάδιο του Ντόρτμουντ. Δεν αποκλείεται ακόμη το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης. «Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός», σημείωσε ο Γκρέγκορ Λάνγκε.

«Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό», πρόσθεσε.

Εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως βρέθηκε μια επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν η επιστολή αυτή είναι αυθεντική και ότι ακόμη οι αρχές βρίσκονται «στη διαδικασία της επαλήθευσης». Η ίδια απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σάντρα Λούκε δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», ενώ και αυτή τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις όσον αφορά τα κίνητρα της επίθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters – EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε