Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολάντ: “Περνάω δύσκολα στην προσωπική μου ζωή”

Ολάντ: “Περνάω δύσκολα στην προσωπική μου ζωή”

– Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε στον Φρανσουά Ολάντ μετά την τοποθέτησή του ήταν για το περιφημο σκάνδαλο το οποίο ταλανίζει την προσωπική του ζωή
– Η ερώτηση από τον δημοσιογράφο ήταν: “Είναι η Βαλερί Τριερβελέρ ακόμα η Πρώτη Κυρία;”
– Πάγωσε η αίθουσα για λίγα δευτερόλεπτα στο άκουσμα της ερώτησης
– Όλα όσα είπε ο γάλλος Πρόεδρος

Ο Ολάντ κόμπιασε λίγο και με σταθερό βλέμμα και ύφος απάντησε: “Τα προσωπικά ζητήματα, πρέπει να αντιμετωπίζονται ιδιωτικά και με σεβασμό. Θα σας απαντήσω πριν το ταξίδι μου στις ΗΠΑ στις 11/02”.

Ο Ολάντ παραδέχθηκε ότι περνάει δύσκολα στα προσωπικά του αλλά δεν απάντησε επι της ουσίας στην ερώτηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία 2015-17, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της χώρας.

“Το 2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισεκατομμύρια”, είπε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο παρουσία 500 δημοσιογράφων και όλων των μελών της κυβέρνησής του. “Από το 2015 μέχρι το 2017 θα εξοικονομήσουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει”, πρόσθεσε.
Η εξοικονόμηση αυτή θα επιτευχθεί μέσω της εκ βάθρων επανεξέτασης όλων των δημόσιων δαπανών. Ταυτοχρόνως θα ζητηθεί από τις τοπικές αρχές να συνεργαστούν πιο στενά και αποτελεσματικά, διατηρώντας ωστόσο το κοινωνικό μοντέλο της Γαλλίας, σημείωσε ο πρόεδρος.

Στην αρχή της συνέντευξης ο Ολάντ, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2017 θα προωθήσει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

“Θέτω έναν καινούριο στόχο, ότι μέχρι το 2017 θα έρθει το τέλος των οικογενειακών εισφορών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό ισοδυναμεί με 30 δισεκ.”, είπε τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη “να ξαναβρεί η Γαλλία την οικονομική ορμή της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο νέος έρωτας του Ολάντ “έστειλε” την Τριερβελέρ στο νοσοκομείο

Έτοιμη να συγχωρήσει τον Ολάντ η Τριερβελέρ – Τα «καυτά» ερωτήματα και η… ιερά εξέταση του προέδρου

American bar! Από τον Σιράκ στον Ολάντ η… ερωτική φωλιά των προέδρων – Ο ρόλος της Μαφίας της Κορσικής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε