Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ουκρανία: Ανακωχή μέχρι τις 20:00 – Νέες διαπραγματεύσεις με τον Γιανούκοβιτς

Ουκρανία: Ανακωχή μέχρι τις 20:00 – Νέες διαπραγματεύσεις με τον Γιανούκοβιτς

Οι εικόνες συγκλονιστικές. Το Κίεβο να καίγεται για 5η μέρα: παντού φωτιές, καπνοί, οχυρωμένοι διαδηλωτές και αστυνομικοί σε θέσεις μάχης. Σήμερα λήγει το τελεσίγραφο της αντιπολίτευσης στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Μετά την άκαρπη συνάντηση των ηγετών της αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιαννούκοβιτς το βράδυ της Τετάρτης, οι πρώτοι έδωσαν στην κυβέρνηση τελεσίγραφο 24 ωρών. Ειδάλλως, απειλούν ακόμα και με λουτρό αίματος.

Σήμερα, στην πλατεία Ανεξαρτησίας εμφανίστηκε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και κάλεσε αστυνομικούς και διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Γκρουσέφκσι του Κιέβου, σε εκεχειρία έως τις 20.00.






Και αυτό γιατί θα υπάρχει και νέος γύρος διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. “Θα επιστρέψω εδώ στις 20.00 η ώρα και θα σας ενημερώσω για τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Νωρίτερα, πάντως, το κέντρο του Κιέβου έγινε ξανά πεδίο μάχης. Ένα οδόφραγμα καιγόμενων λάστιχων κράτησε σε απόσταση το πρωί διαδηλωτές και δυνάμεις καταστολής. Ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έστειλαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.






Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αναμένεται να συναντήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο ξανά σήμερα.

Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να υπογράψει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς όφελος μιας προσέγγισης με τη Ρωσία, έλαβε διαστάσεις μετά την υιοθέτηση νόμου που ενισχύει τις κυρώσεις σε βάρος διαδηλωτών η οποία τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη.








Από την Κυριακή, η κινητοποίηση εξέλαβε διαστάσεις αντάρτικου πόλης, με σφοδρές συγκρούσεις στη πρωτεύουσα της πρώην αυτής σοβιετικής δημοκρατίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νύχτα τρόμου στην Ουκρανία – Τελεσίγραφο 24 ωρών στον Γιανούκοβιτς αλλιώς… «λουτρό αίματος»

Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο στην Ουκρανία – 5 οι νεκροί διαδηλωτές

Χάος δίχως τέλος στην Ουκρανία, 3 οι νεκροί – Συγκλονιστικές εικόνες

Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Κίεβο – Ένας νεκρός από τα επεισόδια

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κληρικοί με εικόνες μπήκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές

Νύχτα συγκρούσεων στο Κίεβο – Σε ισχύ οι νόμοι κατά των διαδηλώσεων στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιμένει: Οι διαδηλώσεις απειλούν τη χώρα

Βυθίζεται στο χάος η Ουκρανία (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Άγριο ξύλο στο Κίεβο – Σχεδόν 200.000 διαδηλωτές πολιόρκησαν το Κοινοβούλιο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε