Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Νύχτα τρόμου στην Ουκρανία – Τελεσίγραφο 24 ωρών στον Γιανούκοβιτς αλλιώς… «λουτρό αίματος»

Νύχτα τρόμου στην Ουκρανία – Τελεσίγραφο 24 ωρών στον Γιανούκοβιτς αλλιώς… «λουτρό αίματος»

Χάος, επεισόδια, τραυματίες. Η Ουκρανία παραμένει για πέμπτη μέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις διαπραγματεύσεις του Βίκτορ Γιανούκοβιτς με την αντιπολίτευση να πέφτουν στο κενό και τους διαδηλωτές να ετοιμάζονται για… πόλεμο!

Πέντε διαδηλωτές νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός και όλοι περιμένουν να πέσει φως στις συνθήκες του θανάτου τους. Ένας από τα θύματα έπεσε μυστηριωδώς από κτίριο ύψους 10 μέτρων κι ένας άλλος βρέθηκε με σημάδια βασανισμού στο σώμα του.




Όλα αυτά ενώ μετά την άκαρπη συνάντηση της αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της χώρας, η πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου μετατράπηκε ξανά σε πεδίο μάχης.

Το τελεσίγραφο

Διορία μέχρι σήμερα να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους αλλιώς «θα περάσουμε στην επίθεση» έδωσαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στον Βίκτορ Γιανούκοβιτς το βράδυ της Τετάρτης.

“Αν ο Γιανουκόβιτς δεν κάνει παραχωρήσεις, θα περάσουμε στην επίθεση”, είπε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους του Κιέβου ο Βιτάλι Κλίτσκο και κάλεσε το πλήθος να παραμείνει στην πλατεία και να μη φοβηθεί την αστυνομία.






Ο Γιανουκόβιτς δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της αντιπολίτευσης κατά τις τρίωρες συνομιλίες είπε ο Κλίτσκο και σημείωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα μπορούσε να δώσει τέλος στην κρίση χωρίς βία, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Από την πλευρά του ο Αρσένι Γιατσένιουκ, προσκείμενος στην φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, έδωσε στην εξουσία διορία “24 ωρών” για να αποφευχθεί ένα “λουτρό αίματος”.





“Υπάρχουν δύο λύσεις: να σταματήσει το λουτρό αίματος και να εξακολουθήσουν να ζουν όσοι βρίσκονται στην πλατεία της Ανεξαρτησίας”, σημείωσε. “Απομένουν 24 ώρες για να ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος. Αν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, τους λέω από την πλευρά μου: δεν θα ζήσω στην ντροπή. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα είναι μια σφαίρα στο κεφάλι”, συνέχισε.


Η βουλευτής Ίνα Μπογκλοσλόφσκα κάλεσε παράλληλα τα μέλη του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, το οποίο η ίδια εγκατέλειψε πρόσφατα, να ενταχθούν όπως αυτή στις τάξεις της αντιπολίτευσης.
“Βίκτορ Φιοντόροβιτς, ήρθε το τέλος”, δήλωσε προς το πλήθος, απευθυνόμενη στον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS – EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο στην Ουκρανία – 5 οι νεκροί διαδηλωτές

Χάος δίχως τέλος στην Ουκρανία, 3 οι νεκροί – Συγκλονιστικές εικόνες

Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Κίεβο – Ένας νεκρός από τα επεισόδια

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κληρικοί με εικόνες μπήκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές

Νύχτα συγκρούσεων στο Κίεβο – Σε ισχύ οι νόμοι κατά των διαδηλώσεων στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιμένει: Οι διαδηλώσεις απειλούν τη χώρα

Βυθίζεται στο χάος η Ουκρανία (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Άγριο ξύλο στο Κίεβο – Σχεδόν 200.000 διαδηλωτές πολιόρκησαν το Κοινοβούλιο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε