Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Sleepy chicken: Η viral συνταγή στο Tik Tok που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση

Sleepy chicken: Η viral συνταγή στο Tik Tok που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση

Ένα νέο trend κυκλοφορεί στο Tik Tok με τους ειδικούς να προειδοποιούν τους χρήστες που αποφασίζουν να μπουν σε αυτό το challenge ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους. Τον τελευταίο καιρό πολλοί μαγειρεύουν το «sleepy chicken» και ανεβάζουν βιντεάκια από την διαδικασία. 

Πρόκειται για μια συνταγή με κοτόπουλο, κοκκινιστό με ένα… φάρμακο για το κρυολόγημα και τη γρίπη! Αρκετά βίντεο στο TikTok δείχνουν χρήστες να φτιάχνουν το «sleepy chicken», με κάποιους να χρησιμοποιούν σχεδόν μισό μπουκάλι από το φάρμακο!

Μερικά από τα βίντεο στο ίντερνετ δείχνουν ανθρώπους να βράζουν ωμό κοτόπουλο στο φάρμακο για μόλις πέντε λεπτά πριν το σερβίρουν «έτοιμο προς κατανάλωση». Οι γιατροί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να ψήνετε το κοτόπουλο σας – ή οτιδήποτε άλλο σε ένα προϊόν για το κρυολόγημα και τη γρίπη.

Δείτε βίντεο:

@systemofaclown69

 

♬ sonido original – Lucianeka

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει σε ασθένεια και διάρροια. Εξηγούν επίσης ότι ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος όταν μαγειρεύετε το κοτόπουλο σας στο φάρμακο, είναι το γεγονός ότι εισπνέετε το φάρμακο, καθώς και το τρώτε.

Μιλώντας στη Sun, ο Δρ Τζεφ Φόστερ είπε ότι τα social media δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται ως πηγή ιατρικών πληροφοριών. 

Με πληροφορίες από New York Post

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις