Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων “Animateka” άρχισε στη Λιουμπλιάνα

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων “Animateka” άρχισε στη Λιουμπλιάνα

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων “Animateka” άρχισε χθες στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας με την παρουσίαση έως τις 8 Δεκεμβρίου συνολικά 410 δημιουργιών, συμπεριλαμβανομένων έξι παραγωγών μεγάλου μήκους.

Στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ διοργανώνονται αφιέρωμα με θέμα “Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων και Χορός” και μια αναδρομική στη σχολή ταινιών κινουμένων σχεδίων της Τσεχίας.

Το 10ο Animateka που φιλοξενείται στον “οίκο του”, τον κινηματογράφο Kinodvor της σλοβενικής πρωτεύουσας, αλλά οργανώνονται προβολές και σε άλλες πόλεις, ξεκινά με την παρουσίαση στερεοσκοπικών 3D ταινιών που παράγονται από το NFB καναδικό στούντιο.

Το Φεστιβάλ διατηρεί και φέτος τα καθιερωμένα τμήματα, στα οποία περιλαμβάνεται επιλογή από τις καλύτερες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο και το διαγωνιστικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει η ταινία κινουμένων σχεδίων με κούκλες “Boles” της πιο γνωστής στη Σλοβενία δημιουργού Σπέλα Τσάντεζ.

Καινοτομία στη φετινή διοργάνωση είναι ο διαγωνισμός των ταινιών σπουδαστών από την Ευρώπη και ότι θα υπάρξει ξεχωριστό τμήμα για τους νεαρής ηλικίας επισκέπτες, ένα για τα παιδιά και ένα για εφήβους.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται συναντήσεις με κινηματογραφιστές, συναυλίες, εργαστήρια και διαλέξεις.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του “Animateka” Ίγκορ Πράσελ ανακοίνωσε ότι προωθούνται κάποιες αλλαγές, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο μεταφοράς του φεστιβάλ από τον χειμώνα στην άνοιξη το 2015, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση υπαίθριων εκδηλώσεων που θα δώσουν ζωή στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σλοβενία: Ύφεση με σημάδια ανάκαμψης το γ’ 3μηνο του 2013

Μόλις το 25,1% των Σλοβένων στηρίζει την κυβέρνηση συνασπισμού

Μνημείο για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων αναγέρθηκε στη Λιουμπλιάνα

Άγνωστος άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους στο Μάριμπορ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε