Κόσμος

Unicef: Έστειλαν εμβόλια σε φτωχές χώρες λίγο πριν λήξουν – Καταστράφηκαν πάνω από 100 εκατ. δόσεις

Αξιωματούχος της Unicef σημείωσε πως φτωχότερες χώρες του κόσμου αναγκάστηκαν να καταστρέψουν πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού γιατί θα έληγαν σύντομα. Πρόκειται για εμβόλια που δόθηκαν στις τρίτες χώρες στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος COVAX.

“Πάνω από 100 εκατομμύρια εμβόλια κορονοϊού απορρίφθηκαν μόνο μέσα στον Δεκέμβριο”, είπε η Ετλίβα Λαντιγί, η διευθύντρια του τμήματος προμηθειών της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ μιλώντας προς τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως η ίδια διευκρίνισε, ο κυριότερος λόγος της απόρριψής τους ήταν ότι οι προμήθειες αυτές είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης.

Οι φτωχότερες χώρες έχουν επίσης υποχρεωθεί να καθυστερήσουν τις παραλαβές επειδή δεν διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις φύλαξης, περιλαμβανομένης της έλλειψης ψυγείων για τη φύλαξη των εμβολίων, σημείωσε η ίδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24