Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

“Αδειάζει” και χτυπά τον Τραμπ ο… αγαπημένος του Μάναφορτ

“Αδειάζει” και χτυπά τον Τραμπ ο… αγαπημένος του Μάναφορτ

– Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ
– Ομολόγησε ενοχή ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού του επιτελείου
– Δέχτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές για την Ρωσική ανάμιξη στις εκλογές
– Μόλις λίγες εβδομάδες πριν ο Τραμπ τον… επαινούσε επειδή δεν “λύγισε” μπροστά στον εισαγγελέα Μιούλερ

Όλο και περισσότερο φαίνεται πως “στριμώχνεται” ο Ντόναλντ Τραμπ που βλέπει έναν – έναν τους συνεργάτες του να πέφτουν στα “δίχτυα” του εισαγγελέα Μιούλερ. Κι αυτό γιατί ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Πολ Μάναφορντ συμφώνησε να συνεργαστεί με τον εισαγγελέα, αφού πρώτα ομολόγησε την ενοχή του, “αδειάζοντας” έτσι τον Αμερικανό πρόεδρο που λίγο καιρό πριν τον… επαινούσε επειδή δεν “λύγισε” μπροστά στον Μιούλερ.

Συγκεκριμένα ο Πολ Μάναφορτ παραδέχθηκε την ενοχή του για σύσταση και συμμορία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης και δεσμεύθηκε ότι θα συνεργασθεί με την έρευνα που διεξάγει ο Μιούλερ για την ανάμιξη της Μόσχας στην εκλογική διαδικασία των προεδρικών εκλογών του 2016 που έφεραν τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Όταν ερωτήθηκε από τον δικαστή εάν έχει συμφωνήσει να συνεργασθεί στην έρευνα του ειδικού ανακριτή, ο Πολ Μάναφορτ απάντησε : «Ναι».

Ο 69χρονος πρώην λομπίστας έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του για τραπεζική και φορολογική απάτη σε δίκη στην πολιτεία της Βιρτζίνια. Ο ομοσπονδιακός δικαστής δήλωσε ότι ο Πολ Μάναφορτ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Η δήλωση του δικηγόρου του Μάναφορτ

Το… άδειασμα στον Τραμπ

Η συμφωνία όπως είναι φυσικό “καίει” τον Τραμπ που καταγγέλλει αδιάκοπα «κυνήγι μαγισσών» στην έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας στην εκλογική διαδικασία του 2016. Ο ισχυρισμός του αυτός όλο και αποδυναμώνεται, όσο προχωρεί η έρευνα των υπηρεσιών του Ρόμπερτ Μάλερ και δίνει αποτελέσματα.

Ο ειδικός ανακριτής έχει εξασφαλίσει σειρά καταδικών ή δεσμεύσεων για δικαστική συνεργασία με πρώην συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επαινέσει με μεγάλο ενθουσιασμό τον περασμένο μήνα τον Πολ Μάναφορτ για το ότι δεν έκανε συμφωνία με τους εισαγγελείς, όπως ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Μάικλ Κόεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει στο Twitter στις 22 Αυγούστου: «Αντίθετα με τον Μάικλ Κόεν, αρνήθηκε να σπάσει- να κατασκευάσει ιστορίες για να κερδίσει μία συμφωνία. Μεγάλος σεβασμός για έναν θαρραλέο άνδρα!»

Λευκός Οίκος: Δεν έχει καμία σχέση αυτό με τις εκλογές

Αντιδρώντας την εξέλιξη αυτή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Πολ Μάναφορτ δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική νίκη του Τραμπ το 2016.

«Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την νικηφόρα προεδρική καμπάνια του 2016», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς. «Δεν έχει καμία σχέση», επανέλαβε.

Το “ξετύλιγμα” του κουβαριού που “έκαψε” τον Μάναφορτ

Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του λομπίστα, άλλοτε ενός από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας του Μάλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του ’16 και το εάν και κατά πόσον υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στην εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα. Καμιά από τις κατηγορίες σε βάρος του πάντως δεν σχετίζεται άμεσα με την έρευνα του Μάλερ.

Ο Μάναφορτ εργάστηκε έξι μήνες στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, τους τρεις ως πρόεδρός της. Παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2016, έπειτα από δημοσιεύματα που τον συνέδεσαν με πληρωμές του κόμματος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας.
Η συμφωνία ανάμεσα στον Πολ Μάναφορτ και τις υπηρεσίες του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ συνιστά σημαντική ανατροπή από την στιγμή που ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ αμφισβητούσε με μεγάλη ζέση εδώ και έναν χρόνο τις κατηγορίες που σήμερα αποδέχθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις