Κόσμος

Αφιλόξενη για τους γκέι η Ευρώπη – Αποκαλυπτική έρευνα για την Παγκόσμια Ημέρα Ομοφοβίας

Σχεδόν τα δύο τρίτα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν τολμούν να κρατήσουν το χέρι του συντρόφου τους δημόσια.

Αυτό αποκαλύπτει ο Οργανισμός των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας.

«Ο φόβος, η απομόνωση και οι διακρίσεις είναι ένας “κοινός τόπος” σε αυτή την κοινότητα, που ονομάζεται LGBT, (από τα αρχικά στην αγγλική γλώσσα, των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ) αναφέρεται στην έκθεση, όπου ταυτόχρονα σημειώνεται, ότι είναι καιρός για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας online έρευνας, που διεξήγαγε ο Οργανισμός των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συν την Κροατία, η οποία θα ενταχθεί στην τον Ιούλιο, δύο στους τρεις ερωτηθέντες στην έρευνα απάντησαν ότι φοβόντουσαν να εμφανιστούν από κοινού δημοσίως. Μεταξύ των ομοφυλόφιλων το ποσοστό, είναι περίπου στα 3/4 αυτών.

Σχεδόν το 30% των 93.000 συμμετεχόντων σε αυτή τη μελέτη δήλωσαν ότι ήταν θύματα βίας ή κακοποίησης κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Μεταξύ των 7.000 τρανσέξουαλ, το 30% ανέφερε ότι είτε δέχτηκε επίθεση ή απειλήθηκε με βία πάνω από τρεις φορές κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Συχνά, οι διακρίσεις αρχίζουν στο σχολείο, αναφέρει ο Οργανισμός των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Δύο στους τρεις ομοφυλόφιλους, έχουν «καλυμμένο» το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, καθώς είναι στόχος αρνητικών σχολίων ή συμπεριφορών.

Ακόμη και σε ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται «ανεκτικές», ορισμένοι αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις και συχνά δέχονται λεκτική βία. «Είναι κυρίως λεκτική κακοποίηση εκ μέρους των νέων», λέει ένας ομοφυλόφιλος που ζει στο Βέλγιο.

Στην Ολλανδία που ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων το 2001, σχεδόν το 20% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι έχουν υποστεί διακρίσεις, οι οποίες αφορούν την πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η υγεία, η εύρεση ενός διαμερίσματος, η κοινωνική έξοδος, η συμμετοχή σε αθλητικά σωματεία ή η εργασία σε τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιμοι και στη Μινεσότα οι gay γάμοι

Ιταλία: Καταθέτουν νομοσχέδιο για την αναγνώριση δικαιωμάτων ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Γέμισε διαδηλωτές το Παρίσι κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων

Γαλλία: ΝΑΙ γερουσίας στους γάμους ομοφυλοφίλων

Παίκτης του ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι είναι γκέι

Κινέζοι παππούδες ήρθαν εις γάμου κοινωνίαν (ΦΩΤΟ)

“Γκέι δολώματα” σε Τούρκους αξιωματικούς για κατασκοπεία!

“Τα άτομα με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας”

Σεμινάρια για να εντοπίζουν οι δάσκαλοι τα γκέι παιδιά!

72χρονος βουλευτής παντρεύτηκε τον εκλεκτό του

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2