Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Άγρια νύχτα στο Χονγκ Κόνγκ – Νέες συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Άγρια νύχτα στο Χονγκ Κόνγκ – Νέες συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Όπως έπεσε η νύχτα έτσι ήρθε και η μέρα στο Χονγκ Κονγκ: με συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία. Η κατάσταση στη μεγαλούπολη της Κίνας παραμένει τεταμένη, με τους διαδηλωτές που ζητούν περισσότερη δημοκρατία να μην αποχωρούν από τους δρόμους.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης αλλά η αστυνομία τους απώθησε με χρήση χημικών.




Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί σε εμπορικό κέντρο κοντά στο διοικητήριο όπου τραυματίστηκε ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης.





Το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, εκατοντάδες διαδηλωτές εφοδιασμένοι με κράνη και ομπρέλες προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και ομπρέλες νερού προς την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και κλομπ για να τους απωθήσει.




«Θέλουμε μια πραγματική δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές που ήθελαν να κυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης και να παραλύσουν τη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας.

40 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Επίσης αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.



Το Χονγκ Κονγκ, πρώην βρετανική επαρχία, που απολαμβάνει σημαντική αυτονομία από την Κίνα περνά τη χειρότερη πολιτική κρίση μετά την “επιστροφή” του στο Πεκίνο το 1997.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA – Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε