Κόσμος

Αίγυπτος: Εκλογές με βομβιστική επίθεση και 4 νεκρούς

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το ξενοδοχείο που στεγάζει δικαστικούς αντιπροσώπους σε ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην πόλη Αλ-Αρίς, στο βόρειο τμήμα του Σινά στην Αίγυπτο.

Καμικάζι αποπειράθηκε να εισβάλει με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίξουν πυρ εναντίον του, προκαλώντας την ανατίναξή του. Δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους και δύο δικαστικοί. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, που σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Η συνδεόμενη με το Ισλαμικό Κράτος οργάνωση Επαρχία του Σινά έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανατροπή της κυβέρνησης του Καΐρου.

Νωρίτερα, πηγές των δυνάμεων ασφαλείας είχαν δηλώσει ότι μία πρώτη βόμβα εξερράγη έξω από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια ακολούθησε η δεύτερη δέκα λεπτά μετά. Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, η οποία έχει αποκλεισθεί από τον στρατό και την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με ρωσικό πετρέλαιο χτυπήθηκε από drone κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το πλοίο, με σημαία Σιέρα Λεόνε και την ονομασία Altura, είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους
πλοιο
Ραπάροντας, ο τραγουδιστής Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε βουλευτής στο Νεπάλ και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας
«Η καρδιά μου ξεχειλίζει από θάρρος, το αίμα μου βράζει, τα αδέλφια μου είναι στο πλευρό μου, αυτή τη φορά θα υψωθούμε ψηλότερα», τραγουδάει στο νικητήριο βιντεοκλίπ
Ράπερ - Νεπάλ
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει εδώ και καιρό την απειλή του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν – Ρωσία, Βόρεια Κορέα και Κίνα συνεργάζονται στενά με την Τεχεράνη
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, απάντησε διπλωματικά σε σχέση με τα όσα έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Συμμαχία
Μαρκ Ρούτε