Κόσμος

Airbus 302: Η ταινία που “ενέπνευσε” τον 28χρονο πιλότο Andreas Lubitz

Τραγική σύμπτωση ή πηγή “έμπνευσης”; Η αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 149 ανθρώπους, και κυρίως η απόφαση του 28χρονου συγκυβερνήτη Andreas Lubitz να ρίξει το Airbus 302 της Germanwings, έχει ανατριχιαστικές ομοιότητες με μία ταινία που προβλήθηκε στους κινηματογράφους μόλις πριν από δύο μήνες!

Πρόκειται για το κινηματογραφικό έργο «Les Nouveaux Sauvages» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, που ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα, στις Κάννες, το 2014.

Πρόκειται για μία ανατριχιαστική “ταύτιση” των δύο ιστοριών, όπως αποκαλύπτει η γαλλική Liberation, που θέτει το βασικό ερώτημα, εάν πρόκειται για σύμπτωση ή αν η ταινία του Αλμοδοβάρ αποτέλεσε πηγή “έμπνευσης” για τον 28χρονο Lubitz να πραγματοποιήσει το αρρωστημένο του σχέδιο.

Ποια είναι η ομοιότητα; Σε μία από τις έξι συνολικά ιστορίες, που παρουσιάζει η ταινία, ο πρωταγωνιστής, που είναι φροντιστής του αεροσκάφους, κλειδώνεται μέσα στο πιλοτήριο και ρίχνει το αεροπλάνο στην αυλή ενός σπιτιού, όπου βρίσκονται δύο ηλικιωμένοι. Αποτέλεσμα; Να βρουν όλοι τραγικό και ακαριαίο θάνατο.

Βλέποντας κανείς τη συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας, είναι σαν να ακούει τα όσα περιέγραψαν σήμερα οι Γάλλοι εισαγγελείς για τα όσα συνέβησαν στη μοιραία πτήση και στην τραγωδία στις Άλπεις.

Ο 28χρονος Andreas Lubitz κλειδώθηκε μέσα στο πιλοτήριο, δεν επέτρεψε στον κυβερνήτη να μπει μέσα, και πάτησε το κουμπί καθόδου που θα έφερνε την σφοδρή και μοιραία σύγκρουση, κόβοντας πρόωρα το νήμα της ζωής σε 149 ανθρώπους…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε μετά από 52 χρόνια από τη θέση του ηγούμενου της Μονής Σινά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
«Νοερά στέκομαι γονατιστός και δακρυσμένος μπροστά στην ιερή λάρνακα με τα πάντιμα λείψανα της μάνας και τροφού μου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης - Για τα υπόλοιπα περιμένω να μιλήσει ο ουρανός», αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 3
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα