Κόσμος

“Ακροβατώντας” στο πιο ψυχρό μέρος της Γης! Η περιπέτεια δύο Ρουμάνων στο Οϊμιάκον

Τις αντοχές τους μέτρησαν δύο Ρουμάνοι που επισκέφθηκαν ένα μέρος που η θερμοκρασία φτάνει ως και τους -67 βαθμούς Κελσίου.

Το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στον κόσμο, το μικρό χωριό Οϊμιάκον στη σιβηρική τούνδρα όπου έχει καταγραφεί θερμοκρασία έως και -67 βαθμούς Κελσίου κατάφεραν να επισκεφθούν δύο Ρουμάνοι, “ακροβατώντας” σε θερμοκρασίες απίστευτα χαμηλές τόσο για το ανθρώπινο σώμα, όσο και για μηχανήματα ή και αυτοκινούμενα οχήματα κι εκπληρώνοντας ένα στόχο που είχαν θέσει και ένα … στοίχημα με τον εαυτό τους.

Η μέση θερμοκρασία στο…παγωμένο Οϊμιάκον κυμαίνεται στους -50 βαθμούς Κελσίου και οι κάτοικοί του, που καταφέρνουν να αντέξουν τις πολικές θερμοκρασίες, είναι μόλις 590. Αυτό όμως δεν πτόησε τους δύο Ρουμάνους, τον Ατίλα και την Κίνγκα Μπερτίτσι, να οδηγήσουν περισσότερα από 11.000 χιλιόμετρα για να φτάσουν σ’ αυτό.

Έχοντας ως “σύμμαχο” το Dacia Duster, που χρησιμοποίησαν για την επιτυχία της αποστολής, οι δύο ταξιδιώτες έφτασαν το πρωί της 9ης Ιανουαρίου στο χωριό Οϊμιάκον, που τους υποδέχθηκε σε θερμοκρασία -47 βαθμών Κελσίου, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας ως πηγή πληροφόρησης τις δημοσιεύσεις των δύο Ρουμάνων στους λογαριασμούς που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε από το Σάτου Μάρε στη βόρεια Ρουμανία και κάλυψε περίπου 11.500 χιλιόμετρα, περιλαμβάνοντας στιγμές ηρεμίας, αλλά και διάφορες περιπέτειες, που δοκίμασαν τόσο τις δικές τους αντοχές, όσο και του αυτοκινήτου τους. “Τα τελευταία 200 χιλιόμετρα αποδείχθηκαν δύσκολα, λόγω των θερμοκρασιών που ήταν τόσο χαμηλές” δήλωσαν και πρόσθεσαν ότι “το αυτοκίνητο άρχισε να συμπεριφέρεται πολύ περίεργα κάτω από τους -43 βαθμούς Κελσίου. Δεν είχαμε σήμα τηλεφώνου και στους -47 βαθμούς, το αυτοκίνητο απλώς έμοιαζε σαν να ήθελε να… σηκωθεί στον αέρα και να “μεταμορφωθεί” σε ελικόπτερο. Ευτυχώς τίποτα από αυτά δεν συνέβη και όταν η θερμοκρασία … ανέβηκε στους -40 βαθμούς, τότε λειτούργησε και πάλι κανονικά”.

Ο Ατίλα και η Κίνγκα δεν είναι οι πρώτοι Ρουμάνοι που φτάνουν στο μικρό “βασίλειο” του πάγου, αλλά είναι οι πρώτοι που φτάνουν στο χωριό με ένα μόνο αυτοκίνητο, το Dacia Duster και δεν αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να υπολογίσουν στη βοήθεια άλλων αν οτιδήποτε πήγαινε στραβά.

Μετά την άφιξή τους στο χωριό, επισκέφθηκαν ένα μικρό μουσείο και έλαβαν ένα “δίπλωμα” από τον δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος τους είπε ότι κατά καιρούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάνουν το ίδιο ταξίδι για να ζήσουν και αυτοί μια ανεπανάληπτη εμπειρία… ψύχους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία