Κόσμος

«Άκυρο» στη γούνα και από τον οίκο Valentino

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ιταλικός οίκος ειδών πολυτελείας Valentino ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα από τον επόμενο χρόνο.

Ο οίκος μόδας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καταριανού επενδυτικού φορέα Mayhoola, ακολουθεί το παράδειγμα άλλων εταιρειών που απαγόρευσαν τη γούνα τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων οι οίκοι Prada, Versace, Gucci και Armani, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης ευαισθησίας των πελατών στα θέματα των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η τελευταία συλλογή του Valentino, που θα περιλαμβάνει γούνα, θα είναι για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας του 2021-2022, σύμφωνα με την εταιρεία

Ο διευθύνων σύμβουλος του Valentino Τζιάκομπο Βεντουρίνι, που εντάχθηκε στο δυναμικό του ιταλικού οίκου πέρυσι, όταν η βιομηχανία πολυτελών ειδών επλήγη σφόδρα από την πανδημία, αποφάσισε, επίσης, να διακόψει τις συλλογές για την άλλη φίρμα του REDValentino από το 2024.

«Η προσοχή μας σε μία και μοναδική φίρμα θα στηρίξει καλύτερα μια πιο οργανική ανάπτυξη του Οίκου», επισήμανε το πρώην στέλεχος του Gucci σε μια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ>

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τραπέζωσε» την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τεχνολογίας από τον Έλον Μασκ μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το παρών έδωσαν ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Ποτσάι, ο ιδρυτής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, ο πρόεδρος της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν και ο CEO της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τα κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας
Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή από την υπεράσπιση μετά το αδιέξοδο στη δίκη για τον θάνατο των 3 παιδιών της – «Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;»
Ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας αμφισβητεί πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τη συνδέουν με τους θανάτους των τριών παιδιών της - Τι απαντά η εισαγγελέας
Η Λίτσει Κλάνσι