Κόσμος

Αλλάζει το κλίμα στην Βρετανία για το Brexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Οι Βρετανοί ήταν λιγότερο απαισιόδοξοι για την οικονομία τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, η πιο πρόσφατη ένδειξη πως η βραχυπρόθεσμη επίπτωση στους καταναλωτές από την απόφαση να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι πιο ήπια απ΄ό,τι αναμενόταν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 43% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Ipsos MORI αναμένουν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, έναντι 57% τον Ιούλιο.

Το ποσοστό εκείνων που αναμένουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί αυξήθηκε από το 23% στο 28%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη άμεση επίπτωση του Brexit στους καταναλωτές ή στην αγορά εργασίας, αν και οι πληθωριστικές πιέσεις που προκαλούνται από την πτώση της στερλίνας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, κάτι το οποίο θα μπορούσε να μειώσει την αγοραστική δύναμη.

“Ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι αυτό τον μήνα, κάτι που δείχνει τη θετική στάση τους έναντι της νέας κυβέρνησης και της πρωθυπουργού”, δήλωσε ο Γκίντεον Σκίινερ, επικεφαλής πολιτικών ερευνών στο Ipsos Mori.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κορυφαίοι δύτες στις Μαλδίβες στην αποστολή για την ανάσυρση των νεκρών Ιταλών από το σπήλαιο – Μυστήριο μετά τον νέο θάνατο
Πέντε Ιταλοί δύτες έχασαν τη ζωή τους μετά την εξερεύνηση της ατόλης Βάαβου την Πέμπτη, γεγονός που οδήγησε στην έναρξη της πολυεθνικής αποστολής διάσωσης
Επιχείρηση δυτών στις Μαλδίβες