Κόσμος

Αλβανία: Καζάνι που “βράζει” τα Τίρανα – Νέο “ντου” στη Βουλή από διαδηλωτές

Η κατάσταση στην Αλβανία παραμένει έκρυθμη και νέες συμπλοκές είχαμε στα Τίρανα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο κτίριο της Βουλής στην Αλβανία και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απομακρύνει.

Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα με την κατάσταση στα Τίρανα  να παραμένει σε έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

albania
photo Reuters

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές κάτι που προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις από τους διαδηλωτές που κατευθύνθηκαν στο κτίριο της αστυνομίας, ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Πηγές της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης , που οργανώνει τις κινητοποιήσεις, ανέφεραν ότι αυτές θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και προκηρυχθούν εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θύματα του Επστάιν θα λάβουν αποζημίωση 35 εκατ. δολαρίων: Κατέληξαν σε συμβιβασμό με τους διαχειριστές της περιουσίας του
Υπενθυμίζεται ότι ο φορέας διαχείρισης είχε ήδη δημιουργήσει ταμείο αποζημιώσεων, από το οποίο έχουν διατεθεί 121 εκατομμύρια δολάρια σε θύματα
Ένα διαγραμμένο έγγραφο που περιλαμβανόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τους φακέλους του Jeffrey Epstein, δείχνει την άδεια οδήγησής του