Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

«Άμεσα μέτρα από την ΕΕ για την ανοικοδόμηση της Συρίας» ζήτησε ο Ερντογάν από την Τζόρτζια Μελόνι

Ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία στην Τζόρτζια Μελόνι, να διευρυνθεί η συνεργασία Άγκυρας και Ρώμης σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία και την ενέργεια

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη (09.01.2025) με την Τζόρτζια Μελόνι. Ο ηγέτης της Τουρκίας ζήτησε από την Ιταλίδα πρωθυπουργό την παρέμβασή της στην Ευρωπαϊκή  Ένωση για να ανοικοδομηθεί η Συρία.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, κατά τη συνομιλία του με την Τζόρτζια Μελόνι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανοικοδόμηση της Συρίας και ότι πιστεύει ότι η άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας και η ιταλική κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια θέματα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο όγκος εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και της Ιταλίας έφτασε πέρυσι στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί με τη βελτίωση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων.

Επίσης, ο ηγέτης της Τουρκίας εξέφρασε την επιθυμία του στην Τζόρτζια Μελόνι, να διευρυνθεί η συνεργασία Άγκυρας και Ρώμης σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία και την ενέργεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη Τζέντα τον Μάρτιο ο Ζελένσκι άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο απώλειας του 20% της Ουκρανίας: «Πάρε μαρκαδόρο και σχεδίαζε»
Όταν εκτυλίχθηκε ένα από τα πιο κρίσιμα επεισόδια των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Αποκάλυψη New York Times
Ζελένσκι